2011. február 21., hétfő

Sertéskaraj vadász módra


Azért kenyéren és kekszen kívül más is készül ám a konyhámban.  Mint ezt a finom gombás karajt. Nagyon szeretjük a gombát, bármilyen formában. Igaz ehhez az ételhez kétféle gomba kellett volna, de most csak csiperke volt itthon. Már írtam arról, hogy szeretem a Vidék íze újságot, ezért most is a régi újságjaim között kutakodtam. A recept a 2008. novemberi számában jelent meg. Szerintem bármilyen húsból el lehet készíteni.
Azt a hibát elkövettem, hogy friss metélőhagymával is megszórtam a tetejét sütés, előtt (olyan jól nézett ki:-)), igen ám, de sütéskor ez majdnem megégett, a képen szinte fekete. Ti ezt ne tegyétek, csak tálaláskor tegyétek rá.

Sertéskaraj vadász módra

Hozzávalók:
70 dkg sertéskaraj, csont nélkül,
1/2 csomag metélóhagyma,
2 db tömlős camping sajt,
2 gerezd fokhagyma,
1 póréhagyma,
50 dkg gomba,
őrölt bors,
15 dkg bacon,
2 evőkanál vaj,
só.

Elkészítés: a csíkokra vágott bacon szalonnát zsiradék hozzáadása nélkül serpenyőben kiolvasztjuk. A húst szeletekre vágjuk, húskalapáccsal kiveregetjük, és a forró vajon nagyjából 5 perc alatt mindkét oldalán kicsit megpirítjuk, elősütjük.
Közben sóval, őrölt borssal fűszerezzük, majd kivajazott sütőformába rakjuk.
A bacont, a szeletekre vágott gombát, a darabokra vágott póréhagymát, a finomra aprított fokhagymát és a sajtot összekeverjük, majd a húsra simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 percig sütjük. Aprított metélőhagymával díszítve tálaljuk.

17 megjegyzés:

  1. Nagyon finni,lehet imádjuk az ilyen ételeket,tényleg gombával fenséges lehet:-)

    VálaszTörlés
  2. A hagymával is nagyon jól néz ki:-)
    Nálunk is gombás karaj volt tegnap más variációban.

    VálaszTörlés
  3. Akárhányszor jövök Hozzád mindig megéhezek. Most is! :D Ez isteni lehet!! :)

    VálaszTörlés
  4. Hű ez nagyon jól néz ki!!! Meg is csinálom a héten! Csak ki kell találnom mivel helyettesítsem a tömlős sajtot, mert hogy azt itt tuti nem kapok Göteborgban...:-(
    Van ötleted? Valami krémsajttal? Philadelphia? Szerinted?

    VálaszTörlés
  5. Családi tűzhely, Ditta, Bianka!
    Köszönöm szépen, kedvesek vagytok:-))

    VálaszTörlés
  6. Citromhab!
    Majd megyek megnézem a Te variációdat:-)

    VálaszTörlés
  7. Pipacs drága!
    Gyere szívem csücske van még belőle, diétásan is kaphatod:-))

    VálaszTörlés
  8. Latsia!
    Szerintem bármilyen krémsajttal helyettesítheted.
    Remélem ízleni fog:-)

    VálaszTörlés
  9. Hú, ez fincsi lehet, én is szeretem a gombát bármilyen verzióban.

    VálaszTörlés
  10. Gesztenye!Ez nagyon fini lehetett!Ma valami ilyet készítettem éppen, csak csirkemellel, szalonna nélkül.Szóval mégsem ilyen volt.:-)
    Viszem a recit, mert nagyon finomnak néz ki.

    VálaszTörlés
  11. Nelli!
    Köszi, kedves vagy:-)
    Ezt is lehet bármilyen hússal készíteni, nagyon finom volt:-))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...