2011. március 3., csütörtök

Hurkával, kolbásszal rakott káposzta


Már írtam, hogy káposzta jöhet minden formájában, legyen az édes, vagy savanyú, vagy kelkáposzta. Ha választani kellene a káposzták közül, akkor a savanyúra szavaznék. A hétvégén kaptam nagyon finom hurkát és kolbászt. Ahhoz kevés volt, hogy csak úgy simán megsüssem és valamilyen körettel, ezért kicsit fel kellett turbózni. Mi más lett volna ehhez jobb, mint a savanyú káposzta. Tulajdonképpen nem csináltam mást, mint a darált húst hurkára és kolbászra cseréltem. Igazán finom lett.

Hurkával, kolbásszal rakott káposzta

Hozzávalók:
80 dkg savanyú káposzta,
1 db vöröshagyma,
15 dkg angol szalonna,
2 dl fehér bor,
20 dkg rizs,
1-1 szál véres, májas hurka,
1 szál sütnivaló kolbász,
4 dl tejföl,
kevés olaj,
őrölt bors,
2 db babérlevél,
só.

Elkészítés: a rizsből a szokásos módon főtt rizst készítünk. A kockára vágott szalonnát a kevés olajon kicsit megpirítjuk, majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát és megdinszteljük. Erre tesszük rá a kicsit kimosott és összevágott káposztát, majd a bort aláöntjük, a babérlevéllel, őrölt borssal és ha kell sóval ízesítjük. Majdnem puhára pároljuk.
A hurkákról és a kolbászról lehúzzuk a héját (?), és karikára vágjuk. A tejfölbe is teszünk őröl borsot és kevés sót.
A káposzta felét egy jénaiba terítjük, kevés tejföllel meglocsoljuk. A rizst elterítjük rajta, majd arra tesszük a a karikára vágott hurkát és kolbászt felváltva. Erre megy a maradék káposzta, tetejére pedig a maradék tejföl. Előmelegített sütőbe tesszük, kb. 180 fokra és kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha valaki szereti, akkor sajttal is megszórhatja.

6 megjegyzés:

  1. Ez nagyon guszta! Biztosan kipróbálom én is! Imádom a savanyú káposztát! .)

    VálaszTörlés
  2. Minden hozzávalóját imádjuk. El is kellene gondokodnom, hogy megcsinálom. Van is hozzá itthon minden.

    VálaszTörlés
  3. Gesztenye!Ez nagyon finom lehetett!Külön, külön is finomak, hát még összesütve milyen jól összeérhetnek az ízek.:-)

    VálaszTörlés
  4. Gesztenye,ez nagyon finom lehet,soha nem ettem még,de nagyon jól néz ki!:-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...