2011. május 16., hétfő

Burgonya krémleves csirkemájjal


Megjelent a Kifőztük 2011. májusi száma, amely letölthető innét. Letöltése, mint mindig most is ingyenes. Ebben a számban kapott helyet a következő receptem.
Már írtam róla, hogy mennyire szeretjük a krémleveseket, sűrűn készítek különböző zöldségekből. Egy ilyen levest szeretnék most ajánlani, gyorsan elkészíthető és nagyon finom. Én általában felhasználom az a levet, amiben a sonkát, vagy a csülköt főzöm. Ehhez a leveshez is kitűnően fel lehet használni, még finomabb lesz tőle.

Burgonya krémleves csirkemájjal

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
2 fej vöröshagyma,
3-4 szál sárgarépa,
1 kis marék friss bazsalikom (ha nincs, szárított is jó),
1 kis marék snidling,
1 kis marék medvehagyma,
2 kiskanál majoránna,
őrölt bors,
só,
2 evőkanál olaj,
15 dkg bacon szalonna,
30 dkg csirkemáj.

Elkészítés: egy evőkanál olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd rádobjuk a burgonyát, a sárgarépát és együtt dinszteljük pár percig. Felengedjük kétszer annyi vízzel, mint amennyi ellepi a burgonyát. A zöldfűszerekkel, a majoránnával, az őrölt borssal és a sóval ízesítjük, majd puhára főzzük. Egy-két evőkanál sűrűjét kiveszünk a levesből, azt félretesszük, a többit botmixerrel pürésítjük.
A bacon szalonnát a maradék olajon szép pirosra sütjük, majd kivesszük a zsiradékból, ezt is félretesszük. A visszamaradt zsiradékban kisütjük a szeletekre vágott csirkemájat, kevés őrölt borssal ízesítjük.
Tálaláskor a levesbe visszatesszük az előzőleg kivett burgonyát és sárgarépát. Beletesszük a csirkemájat és a tetejére szórjuk a pirított bacon szalonnát.


20 megjegyzés:

  1. De szépek a fotók és a leves is biztos mennyei.Tartalmas leves lehet.

    VálaszTörlés
  2. Jó, gazdag leves! De édes ez a kis csupor! Porcelán vagy zománc? Nagyon jók a képek!

    VálaszTörlés
  3. így a helyen ahogy van, jöhet. na meg persze a kis bájos leveses csuporral.
    aztán max ha nagyon ízlik (s miért ne?), akkor visszaküldöm egy kis más érdekessel.
    vagy előtte elküldöm Bence/Emőkéhez a fészbukos versenyéhez, csak úgy tálalási megtévesztésre.
    na, miccólsz?

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó kis leves recept!

    VálaszTörlés
  5. Ez a leves...egy szerűen fantasztikus! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép a blogod, gratulálok.
    Jól körül fogok nézni:))

    VálaszTörlés
  7. Oda vagyok ezekért a lábosokért, a levesről nem is beszélve! Gusztaaa! :-DDD

    VálaszTörlés
  8. Nelli!
    A leves valóban nagyon finom, főleg sonkalével:-))

    Kriszta!
    KÖszi! A csupor porcelán és egy ócskapiacon bukkantam rá, annyira megtetszett, 100 Ft volt:-))

    4Gyerek!
    Küldeném, de csak képen van meg:-)) Emőke projektben mehet:-)

    Eszter!
    Köszi, finom volt, érdemes kipróbálni:-))

    Nem vagyok mesterszakács!
    Ha kipróbálod meglátod nem fogsz csalódni benne:-))

    Roza!
    KÖszi, kedves vagy:-) Üdv. a blogomba, szívesen látlak máskor is:-))

    VálaszTörlés
  9. Mézigörl!
    Ez sajnos nem lábos, pedig nagyon oda lennék én is egy olyanért, mint a Tiéd:-) Ez porcelán:-)
    Köszi kedves vagy:-)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon gusztusos és ötletes levesrecept!
    Gyönyörű a fotó mint mindig és imádom a tálkádat, főleg, hogy tűzpiros! :D

    VálaszTörlés
  11. Nagyon guszta, laktató étel lehet!

    VálaszTörlés
  12. ez remek, ilyent még nem hallottam, de mostmá igen, és hajrá ez a recept nagyon meg lesz csinálva:D köszönöm szépen
    maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
  13. Gyönyörűek a képek,és nagyon finom lehet ez a krémleves,lennék a vendéged:-)

    VálaszTörlés
  14. Barbi!
    Köszi a kedves szavakat, a tálkát én is imádom:-)

    Kati, Éva, Bianka4
    Köszi Nektek is:-))

    Stefania!
    Vi ringrazio per le gentili parole!

    NEDUDDGI!
    Köszi, majd meséld el milyen lett!

    Ditta! Szívesen vendégül is látnálak, ha erre jársz:-))

    VálaszTörlés
  15. Kedves Gasztroblogger!
    A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
    Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.

    VálaszTörlés
  16. Na mostantól követő magatartást foganatosítok e blog iránt, ahogy a google leírta nekem, tehát ehhez tartom magam

    VálaszTörlés
  17. Kedves névtelen!
    Köszönöm a meghívást a versenyre:-)

    NEDUDDGI! KÖszi kedves vagy:-))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...