2011. május 16., hétfő
Burgonya krémleves csirkemájjal
Megjelent a Kifőztük 2011. májusi száma, amely letölthető innét. Letöltése, mint mindig most is ingyenes. Ebben a számban kapott helyet a következő receptem.
Már írtam róla, hogy mennyire szeretjük a krémleveseket, sűrűn készítek különböző zöldségekből. Egy ilyen levest szeretnék most ajánlani, gyorsan elkészíthető és nagyon finom. Én általában felhasználom az a levet, amiben a sonkát, vagy a csülköt főzöm. Ehhez a leveshez is kitűnően fel lehet használni, még finomabb lesz tőle.
Burgonya krémleves csirkemájjal
Hozzávalók:
1 kg burgonya,
2 fej vöröshagyma,
3-4 szál sárgarépa,
1 kis marék friss bazsalikom (ha nincs, szárított is jó),
1 kis marék snidling,
1 kis marék medvehagyma,
2 kiskanál majoránna,
őrölt bors,
só,
2 evőkanál olaj,
15 dkg bacon szalonna,
30 dkg csirkemáj.
Elkészítés: egy evőkanál olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd rádobjuk a burgonyát, a sárgarépát és együtt dinszteljük pár percig. Felengedjük kétszer annyi vízzel, mint amennyi ellepi a burgonyát. A zöldfűszerekkel, a majoránnával, az őrölt borssal és a sóval ízesítjük, majd puhára főzzük. Egy-két evőkanál sűrűjét kiveszünk a levesből, azt félretesszük, a többit botmixerrel pürésítjük.
A bacon szalonnát a maradék olajon szép pirosra sütjük, majd kivesszük a zsiradékból, ezt is félretesszük. A visszamaradt zsiradékban kisütjük a szeletekre vágott csirkemájat, kevés őrölt borssal ízesítjük.
Tálaláskor a levesbe visszatesszük az előzőleg kivett burgonyát és sárgarépát. Beletesszük a csirkemájat és a tetejére szórjuk a pirított bacon szalonnát.
Címkék:
bacon szalonna,
burgonya,
csirkemáj,
levesek,
medvehagyma,
sárgarépa,
snidling,
vöröshagyma,
zöldség
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De szépek a fotók és a leves is biztos mennyei.Tartalmas leves lehet.
VálaszTörlésJó, gazdag leves! De édes ez a kis csupor! Porcelán vagy zománc? Nagyon jók a képek!
VálaszTörlésígy a helyen ahogy van, jöhet. na meg persze a kis bájos leveses csuporral.
VálaszTörlésaztán max ha nagyon ízlik (s miért ne?), akkor visszaküldöm egy kis más érdekessel.
vagy előtte elküldöm Bence/Emőkéhez a fészbukos versenyéhez, csak úgy tálalási megtévesztésre.
na, miccólsz?
Nagyon jó kis leves recept!
VálaszTörlésEz a leves...egy szerűen fantasztikus! :)
VálaszTörlésNagyon szép a blogod, gratulálok.
VálaszTörlésJól körül fogok nézni:))
Oda vagyok ezekért a lábosokért, a levesről nem is beszélve! Gusztaaa! :-DDD
VálaszTörlésNelli!
VálaszTörlésA leves valóban nagyon finom, főleg sonkalével:-))
Kriszta!
KÖszi! A csupor porcelán és egy ócskapiacon bukkantam rá, annyira megtetszett, 100 Ft volt:-))
4Gyerek!
Küldeném, de csak képen van meg:-)) Emőke projektben mehet:-)
Eszter!
Köszi, finom volt, érdemes kipróbálni:-))
Nem vagyok mesterszakács!
Ha kipróbálod meglátod nem fogsz csalódni benne:-))
Roza!
KÖszi, kedves vagy:-) Üdv. a blogomba, szívesen látlak máskor is:-))
Mézigörl!
VálaszTörlésEz sajnos nem lábos, pedig nagyon oda lennék én is egy olyanért, mint a Tiéd:-) Ez porcelán:-)
Köszi kedves vagy:-)
Nagyon gusztusos és ötletes levesrecept!
VálaszTörlésGyönyörű a fotó mint mindig és imádom a tálkádat, főleg, hogy tűzpiros! :D
Nagyon guszta, tetszik.
VálaszTörlésNagyon guszta, laktató étel lehet!
VálaszTörlésGyönyörű tálalás
VálaszTörlésGustosa ricetta, ciao
VálaszTörlésez remek, ilyent még nem hallottam, de mostmá igen, és hajrá ez a recept nagyon meg lesz csinálva:D köszönöm szépen
VálaszTörlésmaradok 10-telettel NEDUDDGI
Gyönyörűek a képek,és nagyon finom lehet ez a krémleves,lennék a vendéged:-)
VálaszTörlésBarbi!
VálaszTörlésKöszi a kedves szavakat, a tálkát én is imádom:-)
Kati, Éva, Bianka4
Köszi Nektek is:-))
Stefania!
Vi ringrazio per le gentili parole!
NEDUDDGI!
Köszi, majd meséld el milyen lett!
Ditta! Szívesen vendégül is látnálak, ha erre jársz:-))
Kedves Gasztroblogger!
VálaszTörlésA finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.
Na mostantól követő magatartást foganatosítok e blog iránt, ahogy a google leírta nekem, tehát ehhez tartom magam
VálaszTörlésKedves névtelen!
VálaszTörlésKöszönöm a meghívást a versenyre:-)
NEDUDDGI! KÖszi kedves vagy:-))