Gyorsan elkészíthető sütemény után kutakodtam a régi újságjaimban, amikor megláttam ezt a receptet. Aztán valahogy csak úgy futtában olvastam el, már szedtem is elő a hozzávalókat. Amikor összeállítottam a tésztát és ismét beleolvastam az újságba, akkor vettem észre, hogy elrontottam a receptet. Túróból kétszer annyit tettem, mint kellett volna. Ez azonban nem rontott a dolgon, nagyon finom lett. Az eredeti recept a Vidék íze, 2009. februári számában jelent meg.
Diós csiga
Hozzávalók:
25 dkg túró,
25 dkg liszt,
0,5 dl tej,
5 evőkanál olaj,
10 dkg porcukor,
csipet só,
fél csg sütőpor,
a töltelékhez:
15 dkg dió,
5 dkgt porcukor,
10 dkg baracklekvár.
Elkészítés: a túrót áttörjük a szitán, majd összekeverjük a porcukorral, a tejjel és az olajjal. Majd a sütőporral elkevert lisztet is a masszába tesszük és az egészet jól összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 40x50 cm-es téglalappá nyújtjuk.
A töltelékhez összekeverjük a diót, a cukrot és a lekvárt, majd ezzel megkenjük a tésztát. Feltekerjük, mint a bejglit, 2 cm-es darabokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Előmelegített sütőbe 170 fokon kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk porcukorral.
Az öcsém pont tegnap kérdezte, hogy mikor sütök diós csigát? Kipróbálom. :)
VálaszTörlésNem tudom elmondani, mennyire megkívántam ezt a diós csigát most a fotódról!:-)
VálaszTörlésPedig én nem is vagyok olyan nagy diórajongó... inkább mák, és ha már csiga, akkor kakaós...
De olyan jól néznek ki fent ezek, hogy a dióimádó Férjemnek megsütöm hétfőre, mire ideér...
Akkor most a fenti recept a duplázott túró, vagy az eredeti? És akkor azt ajánlod, hogy a duplázottal süssük, úgy a tuti?
Köszi Gesztenyém!:-)
Dia!
VálaszTörlésKÖszi, kedves vagy:-)
Latsia!
Köszi a kedves szavakat. Ez az a mennyiség, amiből én sütöttem, a túrót felezd meg, ha úgy látod a tésztán, hogy még elbírja, akkor tedd hozzá.Nekem most elég száraz volt a túró, félzsíros. Remélem jól fog sikerülni:-)
Nagyon ínycsiklandozó
VálaszTörlésEz nagyon jól néz ki. El is vettem egyet ne keresd.
VálaszTörlésMilyen érdekes, hogy túró van a tésztájában. Eszméletlenül finom lehet! Komolyan mondom rendszeresen veszélybe sodrod az egész szépen haladó fogyásomat a gusztábbnál gusztább édességeiddel. De ez nem baj, imádok enni:)))
VálaszTörlésNagyon-nagyon jól néz ki és jól hangzik!
VálaszTörlésKiprobaltam, hihetetlenul finom lett! Koszonom szepen a receptet, most posztolom :)
VálaszTörlésJade
Elkészítettem kakaós csiga változatban, isteni finom! De feltétlenül el kell készítenem diós változatban is, mert a diót is imádjuk!!! Szuper recept! :)
VálaszTörlésGabi!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ízlett:-))
Finom lehet, hogy túró is van a tésztájában.Legközelebb így készítem.:)
VálaszTörlésNelli!
TörlésIgen, érdemes kipróbálni, nagyon finom és nagyon gyors:-)
Gesztenye, nyugodtan ki merem jelenteni, hogy még soha nem ettem ennyire finom csigát! Mennyei...
VálaszTörlés