2011. május 5., csütörtök

Diós csiga


Gyorsan elkészíthető sütemény után kutakodtam a régi újságjaimban, amikor megláttam ezt a receptet. Aztán valahogy csak úgy futtában olvastam el, már szedtem is elő a hozzávalókat. Amikor összeállítottam a tésztát és ismét beleolvastam az újságba, akkor vettem észre, hogy elrontottam a receptet. Túróból kétszer annyit tettem, mint kellett volna. Ez azonban nem rontott a dolgon, nagyon finom lett. Az eredeti recept a Vidék íze, 2009. februári számában jelent meg.

Diós csiga

Hozzávalók:
25 dkg túró, 
25 dkg liszt,
0,5 dl tej,
5 evőkanál olaj,
10 dkg porcukor, 
csipet só,
fél csg sütőpor,

a töltelékhez:
15 dkg dió,
5 dkgt porcukor,
10 dkg baracklekvár.

Elkészítés: a túrót áttörjük a szitán, majd összekeverjük a porcukorral, a tejjel és az olajjal. Majd a sütőporral elkevert lisztet is a masszába tesszük és az egészet jól összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 40x50 cm-es téglalappá nyújtjuk. 
A töltelékhez összekeverjük a diót, a cukrot és a lekvárt, majd ezzel megkenjük a tésztát. Feltekerjük, mint  a bejglit, 2 cm-es darabokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Előmelegített sütőbe 170 fokon kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk porcukorral.

13 megjegyzés:

  1. Az öcsém pont tegnap kérdezte, hogy mikor sütök diós csigát? Kipróbálom. :)

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom elmondani, mennyire megkívántam ezt a diós csigát most a fotódról!:-)
    Pedig én nem is vagyok olyan nagy diórajongó... inkább mák, és ha már csiga, akkor kakaós...
    De olyan jól néznek ki fent ezek, hogy a dióimádó Férjemnek megsütöm hétfőre, mire ideér...

    Akkor most a fenti recept a duplázott túró, vagy az eredeti? És akkor azt ajánlod, hogy a duplázottal süssük, úgy a tuti?
    Köszi Gesztenyém!:-)

    VálaszTörlés
  3. Dia!
    KÖszi, kedves vagy:-)

    Latsia!
    Köszi a kedves szavakat. Ez az a mennyiség, amiből én sütöttem, a túrót felezd meg, ha úgy látod a tésztán, hogy még elbírja, akkor tedd hozzá.Nekem most elég száraz volt a túró, félzsíros. Remélem jól fog sikerülni:-)

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon jól néz ki. El is vettem egyet ne keresd.

    VálaszTörlés
  5. Milyen érdekes, hogy túró van a tésztájában. Eszméletlenül finom lehet! Komolyan mondom rendszeresen veszélybe sodrod az egész szépen haladó fogyásomat a gusztábbnál gusztább édességeiddel. De ez nem baj, imádok enni:)))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon-nagyon jól néz ki és jól hangzik!

    VálaszTörlés
  7. Kiprobaltam, hihetetlenul finom lett! Koszonom szepen a receptet, most posztolom :)

    Jade

    VálaszTörlés
  8. Elkészítettem kakaós csiga változatban, isteni finom! De feltétlenül el kell készítenem diós változatban is, mert a diót is imádjuk!!! Szuper recept! :)

    VálaszTörlés
  9. Finom lehet, hogy túró is van a tésztájában.Legközelebb így készítem.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nelli!
      Igen, érdemes kipróbálni, nagyon finom és nagyon gyors:-)

      Törlés
  10. Gesztenye, nyugodtan ki merem jelenteni, hogy még soha nem ettem ennyire finom csigát! Mennyei...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...