2011. július 9., szombat

Mákos keksz vörösáfonyával


Megint egy nagyon finom keksz receptre találtam Flatcat oldalán. Az tetszett benne a legjobban, hogy pillanatok alatt összeállítható és elkészíthető. Minden hozzávaló volt is itthon, így semmi akadálya nem volt a sütésnek. Mondhatom nagyon finom, sőt, nagyon nagyon finom keksz lett belőle. Én nagyon szeretem a vörösáfonyát használni a sütikbe, a kekszekbe, mert  mazsola nem a kedvencem. Az eredeti recept itt található. Köszönöm a receptet itt is Flatcatnek! Jó szokásommal ellentétben most nem változtattam a recepten, csak a formázás módján:-))

Mákos keksz vörösáfonyával

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt,
 5 dkg darált mák,
15 dkg vaj,
8 dkg cukor,
8 dkg aszalt vörösáfonya,
1 citrom leve és reszelt héja,
1 kis tojás.

Elkészítés: a hozzávalókból gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk és legalább fél órára hűtőbe tesszük. Ezután több részletben fél cm vékonyra nyújtjuk és hullámos szélű sütiformával kiszúrjuk. Egy másik kiszúróval mintát nyomunk bele és sütőpapírral ellátott tepsibe sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben, 160 fokon, légkeveréssel,  12-14 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Amikor kivesszük a sütőből még puha, de amikor kihűl, akkor finom ropogós lesz.


5 megjegyzés:

  1. Szeretjük a kekszeket ki fogom próbálni

    VálaszTörlés
  2. aszalt áfonya híjján kompótosból csavarja a fantáziám. bíztos fini lehet

    VálaszTörlés
  3. A lányaim hihetetlen mennyiségű kekszet fogyasztanak, ezt kipróbáljuk!
    Marcsi

    VálaszTörlés
  4. Bianka!
    Ezt valóban érdemes kipróbálni!:-)

    4 Gyerek!
    Kompóttal is fini lehet, sütésre fel:-)

    Marcsis!
    Örülök, hogy tetszik!
    Üdv. a blogomban:-))

    VálaszTörlés
  5. Finom lehet!
    Anita

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...