2011. szeptember 3., szombat

Devonshire briós


Augusztusban  megjelent a Kifőztük magazin különszáma, benne a világ jól ismert, vagy kevésbé ismert kenyereivel, péksüteményeivel. Ebbe a számba készítettem én is a következő péksüteményt, ami a meleg nyári napokon a brit hagyományok nélkülözhetetlen része. Érdemes kipróbálni, eperdzsemmel nagyon finom a délutáni kávé mellé.
A magazin továbbra is ingyenesen letölthető innét.

Devonshire briós

Hozzávalók:
25 dkg liszt (BL-80),
2 evőkanál cukor,
kb. 1,5 dl tej (függ a liszt minőségétől),
1,5 dkg élesztő,
1 csipet só,

tetejére:
porcukor,
a tálaláshoz:
tejszínhab,
eper-, meggy-, vagy málnadzsem.

Elkészítés: az élesztőt kevés tejjel, cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk, a maradék lisztet átszitáljuk. Mindent a kenyérsütő gépbe teszünk és dagasztó programra kapcsolva a tésztát jól kidolgozzuk. Kelesztő tálba tesszük, és addig hagyjuk ott, amíg duplájára nem kel. Ezután a tálból kivéve 8 egyenlő részre osztjuk és gömbölyűre formázzuk. Sütőpapírral ellátott tepsibe rakjuk, kellő távolságba egymástól, letakarjuk, majd hagyjuk ismét a duplájára kelni.
A kelési idő végén a sütőt előmelegítjük 170 fokra. A sütési idő 12-15 perc, vagy amíg szép világos színt nem kapunk.  Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor a közepét bevágjuk, dzsemmel megkenjük és megtöltjük tejszínhabbal.
  


A recept megtalálható a Szakácskönyv Kenyérsütő Gépekhez című könyvben.

12 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Igen finom lehet így megtöltve lekvárral és tejszínnel!

    VálaszTörlés
  2. Itt is Gratulálok a Laptopkonyha nyereményedhez és a "celeb"-bé válásodhoz!!!!!!:)

    Ez a briós nagyon finom lehet, most szívesen megkóstolnám. Viszem is a receptet magammal, köszönet érte.

    VálaszTörlés
  3. Éva!
    Köszi, igen nagyon finom volt:-))

    Gizi!
    Én is gratulálok:-)))
    Remélem Neked is ízleni fog:-)

    VálaszTörlés
  4. Irtó jól néz ki!!! Elviszem a recit!
    A fotóid gyönyörűek mint mindig! :)

    VálaszTörlés
  5. Épp gondolkodtam rajta, hogy készítsek-e ilyet reggelire :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szeretnék ülni most ennél az asztalnál!!!!Nagyon guszta!!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon finom lehet! És ahogy olvasom teljesen egyszerű a tésztája is..Elvittem a receptjét, mert nagyon tetszik! Guszták a képek!

    VálaszTörlés
  8. holnapi reggelimhez egy falatot?

    jó dolog híres emberekhez "járni".

    VálaszTörlés
  9. Barbi!
    Köszi szépen! A fotóimmal én nem vagyok kibékülve, de talán majd alakul:-)

    Beastie!
    Remélem ízlik majd nektek is, ha elkészíted:-)

    Fevikém!
    KÖszi szépen, édes vagy:-))

    Mellissina!
    Köszi szépen:-)

    Kriszta!
    Remélem meg leszel vele elégedve:-)

    4Gyerek!
    Hol itt a híres ember, egyet sem látok:-))))

    VálaszTörlés
  10. Szuper. Én is szeretném vinni a receptet. :)))

    VálaszTörlés
  11. Hű, de nagyon jó néznek ki! Akarok ilyet!!!:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...