2011. október 2., vasárnap

Erdei gombás zsemlefelfújt



Ez a recept is a Kifőztük magazin 2011. szeptemberi számában jelent meg.
Az újság továbbra is ingyenesen letölthető innét.

Erdei gombás zsemlefelfújt

Hozzávalók:
5 db zsemle
2 dl tej
30 dkg erdei gomba
1 fej vöröshagyma
15 dkg füstölt sonka
2 evőkanál olívaolaj
pár ágacska zsálya, rozmaring, bazsalikom, petrezselyem
frissen őrölt bors
3 tojás
őrölt szerecsendió
2 evőkanál vaj

Elkészítés: a zsemléket félbevágjuk, majd felszeleteljük és a vajon kicsit átpirítjuk, félretesszük.
Az olívaolajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a sonkát és pár percig együtt pirítjuk. Ezután hozzátesszük a gombát, megszórjuk az összevágott fűszernövényekkel, sózzuk, borsozzuk, és majdnem puhára pároljuk.
A tojások sárgáját kikeverjük a tejjel, sózzuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük, a zsemlével és a gombás keverékkel összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és azt is óvatosan belekeverjük a zsemlés masszába.
Két kisebb felfújtas formát kivajazunk és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben, 170 fokon 30-40 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.


4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet! A fotó gyönyörű! :)))

    VálaszTörlés
  2. Van egy csomó gombám lefagyasztva! Ez most kapóra jött! Köszi! :)

    VálaszTörlés
  3. Petra!
    Köszi, igen különleges volt:-)

    Bianka!
    Remélem ízleni fog:-))

    Ancsika!
    Majd meséld el milyen lett:-))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...