2011. december 20., kedd

Karácsonyi torta


Ez a torta, vagyis majdnem ez, immár legalább 30 éve kerül nálunk minden karácsonykor az ünnepi asztalra. Nagy előnye, hogy nem kell sütni, gyorsan kész, egyáltalán nem vajas és édes a krém benne, így nagy sikere van mindig a fiúk körében. Azért írtam, hogy majdnem, mert az idén kicsit variáltam rajta, most mascarpone is került bele. De milyen jól tettem...egy sokkal finomabb krémet sikerült készíteni. Azt hiszem nem csak karácsonykor állja meg a helyét. Aki gyorsan akar finomat készíteni, annak merem ajánlani. Az eredeti recept annak idején a Nők lapjában jelent meg.

Karácsonyi torta

Hozzávalók:
2 csg babapiskóta, 
50 dkg gesztenyemassza, 
25 dkg mascarpone, 
1 dl folyós tejszín (nem hab),
tej, 
rum ízlés szerint, 
15 dkg étcsokoládé,
kevés olaj.

Elkészítés: először a krémet készítem el. A gesztenyemasszát kikeverem a mascarponével, a tejszínnel és legalább 1 evőkanál rummal. Rendkívül finom krém lesz belőle. Ezután egy kisebb tálat folpakkal kibélelem. A babapiskótákat éppen csak belemártom a rumos tejbe, elázni nem szabad neki. Majd sorba kirakom a piskótával a tálat és az aljára is teszek. Majd a krém felét belesimítom. Újra piskóta, majd a krém másik fele következik. Végül piskótával zárom le. A folpakkal betakarom és egy kistányért teszek rá . Másnap reggelig hűtőbe teszem. Kiborítom egy tálra, lehúzom róla óvatosan a folpakkot . Gőz fölött felolvasztom a csokit és belekeverem az olajat. Ha kicsit hűlt, akkor rákenem a tortára. Úgy szeletelem, mint a tortát és tejszínhabbal tálalom. Rendkívül finom, ünnepi sütemény. Marcipánból kiszúrt csillagokkal díszítem.

27 megjegyzés:

  1. Gesztenye!Nagyon mutatós és finom torta lehet!Tetszik nekem!:-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon dekoratív torta, igazén ünnepi:) Mentem a receptet, jól jöhet még:)

    VálaszTörlés
  3. Hermoso pastel de navidad luce espectacular una receta digna de fiesta,abrazos y feliz navidad muchas bendiciones.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépem mutat majd ez a csillagos torta, az Ünnepi asztalon! Remek befejezése a vacsorának!

    VálaszTörlés
  5. HÚHA, hogy Te miket csinálsz, gyönyörűen néz ki!

    VálaszTörlés
  6. Uram atyám! Csodásan néz ki és fantasztikus íze lehet. Ki kellene próbálnom...

    VálaszTörlés
  7. Csodaszép a tortád,kifogom próbálni,mennyei íze lehet!!!!

    VálaszTörlés
  8. Meseszép és isteni finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  9. Gyönyörű, és a mascarponés gesztenyekrémmel biztosan nagyon fincsi is! :)

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok!
    Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat!
    Nagyon kedvesek vagytok:-))

    VálaszTörlés
  11. Ez a gyönyöröséges Sarlott torta ugy néz ki mint egy óriás bon bon!

    VálaszTörlés
  12. azért ki lehet belőle hagyni a mascarponét?

    VálaszTörlés
  13. Elisabeth!
    Köszi szépen:-)

    Névtelen!
    Igen ki lehet hagyni belőle, de akkor 1 dl-el több tejszín kell!

    VálaszTörlés
  14. Nyakunkon a Teó születésnapja (7) és ez a torta nagyon tetszene :) köszi

    VálaszTörlés
  15. Csodatorta! Szép, finom, kívánatos :)

    VálaszTörlés
  16. De jó!Végre megtaláltam gimis korom kedvenc sütijét.Ezt a receptet régóta keresem.Köszönömn!!!

    VálaszTörlés
  17. Ditke!
    Örülök, hogy örülsz, majd meséld el milyen lett:-))

    VálaszTörlés
  18. Kiborítom egy tálra, lehúzom róla óvatosan a folpakkot

    VálaszTörlés
  19. A folpakkot előtte kell lehúzni ?
    Hiszen ha kiborítom már alatta lesz nem ?
    Vagy a tálat bélelem ki folpakkal ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tálat szoktam kibélelni folpackkal és úgy teszem bele a babapiskótát. Amikor kifordítom, akkor még rajta van a folpack, majd szépen leszedem róla. Remélem így már érthető:-)

      Törlés
  20. Nagyon jól néz ki a torta,el is készítem,csak egy kérdésem lenne.A tejszínt nem kell felverni mielőtt összekeverem a gesztenyemasszával?Köszi válaszod.Saca

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Saca!
      Nem kell felverni, úgy folyósan kell összekeverni vele. Nagyon finom krém lesz belőle. Állati tejszín (30 %) jó hozzá.

      Törlés
  21. Én is megcsináltam, mindjárt 2 tortát egyszerre:), óriási sikerem volt vele karácsonykor. Nagyon köszönöm a receptet!
    Timi

    VálaszTörlés
  22. Elkészítettem a gesztenye tortát és a mascarponés meggyes parfét, mind a kettőnek nagy sikere volt.
    Köszönöm a recepteket.
    Szőke Róbertné

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szőke Róbertné!
      Örülök, hogy elkészítetted és sikered volt vele:-))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...