2012. február 18., szombat

Savanyú káposztaleves snidlinges burgonya gombóccal


Már írtam róla, hogy mennyire szeretjük a káposztás ételeket, én főleg a savanyú káposztát részesítem előnyben. Magában is nagyon finom és egészséges. Most levest főztem belőle.
Ez a recept a Kifőztük 2012. februári számában jelent meg. Az internetes újság továbbra is ingyenesen letölthető innét.
Most jó hír, hogy nyomtatásban is megjelenik 170 ezer példányban, a Népszabadság gasztro mellékleteként, minden hónap második szerdáján.
Keressétek a kinyomtatott újságot is. Már megjelent az első száma, amelyik nekem nagyon tetszik. Fantasztikus jó érzés volt látni a Kifőzük csapat munkáját.

Savanyú káposztaleves snidlinges burgonya gombóccal

Hozzávalók:(4 személyre)
30 dkg savanyú káposzta,
3 szál sárgarépa,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
20 dkg gomba,
15 dkg füstölt kolbász,
1 evőkanál olaj,
só,
őrölt bors,
2 db babérlevél,
őrölt kömény,

a burgonyagombóchoz:
1 nagyobb burgonya,
1 db tojás,
só,
snidling,
liszt.

Elkészítés: a vöröshagymát, a gombát kockára, a sárgarépát és a füstölt kolbászt karikára vágjuk. A káposztát, ha túl savanyú, kimossuk, majd a szálakat kicsit összevágjuk. Az olajon üvegesre dinszteljük a vöröshagymát, rádobjuk a sárgarépát, a füstölt kolbászt, pár percig együtt dinszteljük. Hozzátesszük a savanyú káposztát, jól összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Közben fűszerezzük ízlés szerint. Félidőben a gombát is hozzáadjuk. Amíg a leves fő, elkészítjük a gombócot. A burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, villával összetörjük, hagyjuk kicsit kihűlni. Ekkor hozzátesszük a tojást, az apróra vágott snidlinget, egy kevés sót, annyi lisztet, amennyivel nem túl lágy tésztát kapunk és kisebb gombócokat formázunk. Amikor minden puha, a gombócokat a levesbe főzzük. Tálaláskor tejfölt és friss kenyeret kínálunk hozzá. Ha még kell, utána ízesítjük.

6 megjegyzés:

  1. Ez káprázatos, a fotók zseniálisak, a leves ki lesz próbálva. Köszönöm.
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
  2. :))) Azon vigyorgok magamban, hogy ezt a levest pedig én néztem ki magamnak a Kifőztükből! El is fog készülni, köszi!

    VálaszTörlés
  3. jó kis melengető savanykás leves! A lábosod nagyon eredeti, igazi házias összhatást ad a fotónak, nagyon szuper!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kriszta!
      Nálunk még nyáron is jöhet a leves, amiben káposzta van:-) A lábosomat imádom:-))KÖszi!:-)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...