2012. augusztus 30., csütörtök

Töltött húspogácsa pitában


Lassan már csak a Kifőztük újságba készült ételek kerülnek fel. Remélem azért hamarosan lesz idő a blogra is. Most vannak fontosabb dolgok is:-)
 Ez  a recept a Kifőztük júliusi számában jelent meg.  Az újság továbbra is ingyen letölthető innét.
 A húspogácsákat pitában tálaltam, a recept itt található.


Töltött húspogácsák

Hozzávalók: (6 db –hoz)
50 dkg darált sertéshús
1 kiskanál só
1 mokkáskanál őrölt bors
1 kiskanál pirospaprika
10 dkg reszelt sajt (trappista, ementáli)
1 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál mustár
olaj a kisütéshez

Elkészítés: a darált húst a sóval, borssal és a pirospaprikával jól elkeverjük. A masszából 12 vékony szelet húspogácsát formázunk, 6 darab közepébe egy kiskanál sajtos keveréket teszünk, majd a másik 6 húspogácsával beborítjuk és a széleit jól összenyomkodjuk, hogy sütés közben a töltelék ki ne folyjon. Kevés olajon szép pirosra sütjük mindkét oldalát.

Tálalhatjuk pitában, sok zöldséggel, vagy zsemlék közé is tehetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...