2012. augusztus 28., kedd

Zöldfűszeres sertésszűz grillen



Lassan vége a nyárnak, de azért még lesznek szép hétvégék, lehet a kertben sütni-főzni. Mi nagyon szeretjük, amikor itthon vagyunk mindig kint sütök, vagy főzök bográcsban. Anyukám mindig azt mondja, hogy kislányom ilyen finomat csak kint lehet főzni:-) 
A fiam kedvence a tárcsában sütött bármilyen hús. Gyorsan el is lehet készíteni. Amíg sül a hús, a sütőben meg lehet sütni a burgonyát is. Ha nyáron vendégeket várunk, akkor is legtöbbször valamilyen húst sütünk, sok salátával.
Ez  a recept a Kifőztük júniusi számában jelent meg.  Az újság továbbra is ingyen letölthető innét.

Zöldfűszeres sertésszűz grillen

Hozzávalók:
(4 személy részére)
60 dkg sertésszűz,
8 gerezd fokhagyma,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 dl citromlé,
1 dl narancslé,
1 dl olívaolaj,
1 kiskanál só,
1 kiskanál őrölt kömény,
1 kiskanál őrölt bors,
1 db babérlevél,
1 kis marék oregánó,
1 kis marék citromfű,
1 kis marék medvehagyma, vagy metélőfokhagyma,
1 kis marék snidling.

Elkészítés: a sertésszüzet kb 1 cm széles szeletekre vágjuk és egy kicsit kiklopfoljuk. A fokhagymát az olívaolajon kicsit megfuttatjuk,  majd hozzáöntjük a citromlevet, a narancslevet. A vöröshagymát négyfelé vágjuk, a fűszereket és a  zöldfűszereket is hozzákeverjük a páchoz. A hússzeleteket leöntjük vele és egy éjszakára letakarva hűtőbe tesszük.
Sütéskor a húst kivesszük a pácból és grillen, vagy tárcsában nem túl nagy tűznél. szép pirosra sütjük. Ha tárcsában sütjük, akkor a pácléből önthetünk a hús alá. A vöröshagymát is átsüthetjük a végén.
Sült burgonyával és salátával tálaljuk.

1 megjegyzés:

  1. Ez remek, ki fogom próbálni, én is nagyon szeretem a sült husikat. Gratulálok.
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...