2012. szeptember 10., hétfő

Sonkás, tojásos szendvics



Ez a recept a Kifőztük szeptemberi számában jelent meg. Az újság továbbra is ingyenesen letölthető innét.

Sonkás tojásos szendvics

Hozzávalók:
5 dkg füstölt comb (sonka)
2 dkg vaj
3 szál újhagyma
1 evőkanál dijoni mustár
1 tojás

bors
1 szelet camembert sajt
zsemle

a díszítéshez: 

salátalevél, piros húsú paprika

Elkészítés:
a vajon megpirítjuk a sonkát, majd hozzátesszük a karikára vágott hagymát és együtt pirítjuk. Levesszük a tűzről, a mustárt hozzákeverjük, kivesszük a sütőtálból és hagyjuk hűlni.
A visszamaradt zsiradékban tükörtojást sütünk, tetejét frissen őrölt borssal és egy kevés sóval fűszerezzük.
Összeállítás: a zsemlét félbe vágjuk és a mustáros sonkát rátesszük az alsó felére, arra a camembert sajtot. Erre tesszük a tükörtojást, amit megszórunk egy kis összevágott salátalevéllel, piros húsú paprikával. A zsemle másik felét ráfordítjuk.


3 megjegyzés:

  1. Ez aztán egy szuper reggeli zsemle! Van benne minden jó! Szeretném! :o)

    VálaszTörlés
  2. Ebben aztán bőven van matéria, egy ilyennel kihúzza az ember estig:)

    VálaszTörlés
  3. Óóóó, ismerős. :-) Férj hétvégi reggelije hasonló szokott lenni. :-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...