2012. szeptember 21., péntek

Sült camembert sajt


Ezt még késő tavasszal készítettem, egy este vacsorára. Olyan sok helyen láttam, hogy mindenképpen szerettem volna kipróbálni. Az inspiráció Mammától, a Dalla cucina per te blog tulajdonosától származik, akinek itt is nagyon köszönöm a segítséget és a receptet:-))
Nagyon egyszerű, gyorsan kész, cserébe viszont nagyon különleges ételt kóstolhatunk. Ezt a sajtot én nem szeretem, viszont így sütve nagyon ízlett. Igaz sokféle finomsággal szórtam meg a sajtot. Friss bagett kenyérrel mennyei élvezet lesz. 

Sült camembert sajt

Hozzávalók:
1 db fadobozos camembert sajt
1 kisebb fej fokhagyma
1 kisebb fej lila hagyma
1 kis marék rozmaring
frissen őrölt feketebors
1 evőkanál olívaolaj.
tetejére: pár szem dió durvára vágva.

Elkészítés: a fadobozból kiszedjük a sajtot, a papírból kicsomagoljuk és a sajtot visszatesszük a dobozba. A sajtba egy kés segítségével lyukakat vágunk, majd a fokhagyma gerezdeket belenyomkodjuk. A tetejére szórjuk az apróra vágott lila hagymát, majd megszórjuk egy kis frissen őrölt feketeborssal. Tetejét meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Tetejére még szórhatunk egy kis durvára vágott dió is. Előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon 15-20 percet sütjük. Akkor jó, ha a közepe lágy, amit a friss bagettel szépen ki lehet tunkolni:-)


4 megjegyzés:

  1. Húha, még jó, hogy van itthon egy Camambert sajt, igaz nem fadobozos, de majd beleteszem valamilyen kicsi hőálló tálba. Muszáj vagyok megkóstolni!:)

    VálaszTörlés
  2. Hmmm, de jól néz ki! Olyan régen készíetted már? Mintha csak most lett volna, hogy érdeklődtél, hogyan készítsd!:)

    VálaszTörlés
  3. Ez juj ezt meg kell kóstolnom, uhhogy ellopom ezt a receptot.
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
  4. úúú, zseniális, köszönöm! a baconbe göngyölt camembert is isteni, megéri megkóstolni! (kis kockákra vágy, alaposan becsomagol és mehet is a tepsibe, aztán meg a pocakba:))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...