2012. december 9., vasárnap

Duplán csokis, mandulás keksz


Mindenki olyan nagy erőkkel készül a karácsonyra. Fejben én is, de idő még nincs rá, most a vizsgára koncentrálok:-)
Tavalyi elhatározásomhoz most is tartom magam, hogy semmi túlfőzés, túlsütés, csak annyit, amennyit megeszünk. Nem fogjuk degeszre zabálni magunkat, nekünk az ünnep ne erről szóljon, hanem arról, hogy együtt lehetünk a szeretteinkkel. Imádom a karácsonyt, főleg a várakozást. A szívünk megtelik szeretettel és igyekszünk meglepni a hozzánk közel állókat. Én is ezt teszem:-))
Ez a keksz a Kifőztük decemberi számában jelent meg, amely letölthető továbbra is ingyen innen:-)



Duplán csokis, mandulás keksz

Hozzávalók:
a tésztához
10 dkg darált mandula (mogyoró is lehet)
10 dkg liszt
10 dkg vaj
6 dkg cukor
2 dkg kakaó
1 db közepes méretű tojás

a csokoládé krémhez:
10 dkg csokoládé
5 cl tejszín
5 dkg vaj

Elkészítés: a tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojással. Ezután hozzátesszük a lisztet, a darált mandulát, a kakaót és jól összegyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a csokoládé krémet. A tejszínt gyöngyözésig melegítjük, az apróra tördelt csokoládét hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg szép sima krémet nem kapunk, majd hozzátesszük a vajat is, jól kikeverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tésztát kivesszük a hűtőből és 5 mm- vastagságúra nyújtjuk, karácsonyi kiszúró formával kiszaggatjuk. Párosan legyenek, hogy össze tudjuk majd a krémmel ragasztani. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket és előmelegített sütőben, 170 fokon 8-10 percig sütjük. Ha kivesszük, akkor még puha, de ahogy hűl úgy lesz jó állagú. Hagyjuk teljesen kihűlni. A kekszeket összepárosítjuk, majd a csokoládé krémet rákenve, kettesével összeragasztjuk. Tetejét megszórhatjuk kakaóporral, vagy porcukorral.

9 megjegyzés:

  1. Istenien néz ki, nagyon fincsi lehet! :) Sok sikert a vizsgához! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finomnak látszanak! Egy kalappal a vizsgádhoz! :)

    VálaszTörlés
  3. Mennyi ideig áll el?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pár napig biztos, de kamrában lenne jó tartani a töltelék miatt. Nálunk egy-két nap alatt elfogy ilyen gond nincs :-)
      Gesztenye

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...