2013. április 21., vasárnap

Én és a tészta, avagy Tisztatészta játékáraAmikor először láttam Tisztatészta alkotásait először is elállt a szavam. Valahogy azt éreztem, hogy a szívét és a szeretetét is belegyúrja a tésztába. Újabb és újabb tésztacsodái megérintettek.
Másodszor nagymamám jutott eszembe róla, aki mindig frissen gyúrta a tésztát és én ámulattal néztem, hogy tudott olyan vékony tésztát sodorni , majd gyakorlott gyors mozdulatokkal felvágni. A friss tésztánál finomabb kevés van. A mai kor vívmánya hozta a boltban vásárolható száraztésztát, amihez annyira hozzászoktunk, hogy egy percig sem gondolkodunk, hogy beletegyük-e a kosarunkba, ha valami tésztásat szeretnénk főzni. Tisztelet a kivételnek, akinek van ideje friss tésztát gyúrni, készíteni. Ha egyszer több időm lesz, biztos, hogy magam fogom készíteni a tésztát, mert annak íze össze sem hasonlítható a száraz társáéval.

Nézzétek meg Ti is milyen csodás alkotásai vannak Tisztatésztának :-)

6 megjegyzés:

 1. Én is a közelmúltban készítettem nagymamám nyomán házi tésztát, és csodálatos volt....Biztosan többször fogok most már időt szánni rá. Nagyon jópofák a "tésztanyomdáid", hol szerváltad őket?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi szépen :-)
   Ez egy spéci nyomda, mert ki is vágja és össznyomva az alós és felső részét mind a két fele mintás lesz :-)
   Babettnek írjál: https://www.facebook.com/babett.lupaneszkune?fref=ts

   Törlés
 2. A tészta nálunk is saját gyártmány, s bizonny bizony sokkal finomabb, mint amit az üzletben csak úgy lazán leemelünk a polcról.
  Kérdésem nekem is ugyanaz, mint teller-cake-nak: hol lehet ilyen tésztanyomdád vásárolni ? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Viki! Neked is mondom, hogy Babettnek írjál a mintázó ügyében :-)
   https://www.facebook.com/babett.lupaneszkune?fref=ts

   Törlés
 3. De szépek lettek!Petra nagyon ügyes és tündéri csajszi! :-)

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...