2013. szeptember 27., péntek

Pisztácia pestós, tejszínes csirkemell tésztával


A pisztáciának nagyon sok felhasználási módja van, az utóbbi időben már nem csak süteménybe, fagyiba teszem, hanem a főételekbe is. Hiába, na szeretjük :-)
Még tavaly hoztam Olaszországból egy kis üveg pisztácia pestót, de valahogy elfelejtettem, most viszont nagyon jó helyre került. Nagyon gyors és nagyon finom étel.

Pestós, tejszínes csirke, tésztával

Hozzávalók: 
50 dkg csirkemell
25 dkg fodros kockatészta
10 dkg füstölt sonka
0,5 l tejszín
só, őrölt bors
2 dl fehér bor
4 evőkanál pisztáciás pesto
kevés olaj.

Elkészítés: a tésztát kifőzzük, lecsöpögtetjük, majd 2 evőkanál pesztóval összekeverjük és egy jénai aljára terítjük. Az olajon megpirítjuk a csíkokra vágott csirkemellet, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, majd sóval, borssal ízesítkük és a borral felöntjük, majdnem puhára pároljuk. A végén belekeverjük a tejszínt, kicsit besűrítjük és belekeverjük a maradék pesztót is. A tésztára öntjük és előmelegített sütőben kb 35 percig sütjük, míg szépen meg nem pirul.
Tetejét durvára vágott pisztáciával szórhatjuk meg.


1 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik. Máris vittem a receptjét. Szeretjük az ilyen csirkés ételeket!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...