2013. október 6., vasárnap

Cukkinis sárgarépa leves pirított zabpehellyel



Ez a recept megjelent a Kifőztük októberi számában. Az újság továbbra is ingyen letölthető innen.

Cukkinis sárgarépa leves pirított zabpehellyel

Hozzávalók: 4 személyre
60 dkg sárgarépa
30 dkg cukkini
1 közepes fej vöröshagyma
1 evőkanál vaj
1 csokor petrezselyem
1 csokor snidling
4-5 levél bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
5 dkg zabpehely
őrölt bors
só.

Elkészítés: a sárgarépát megpucoljuk, a cukkinin a héját rajta hagyjuk, majd a reszelő legnagyobb fokán lereszeljük külön-külön. A vöröshagymát, a fokhagymát apró kockára vágjuk és a vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és együtt pároljuk pár percig. Kb 2,5 liter vízzel felöntjük, a felaprított zöldfűszereket beleszórjuk, sózzuk, őrölt borssal megszórjuk, és majdnem puhára főzzük. Ekkor beletesszük a cukkinit, amivel már csak pár percig főzzük a levest. Egy teflon edényben szárazon megpirítjuk a zabpelyhet és tálaláskor a leves tetejére szórjuk. Ha szükséges még utána ízesítjük.

5 megjegyzés:

  1. Jaj de finom lehet, de hamarosan meg is fogom tudni :)

    VálaszTörlés
  2. Annyira cuki ez a kis láboska, és még fedője is van... Behalok tőle! A levesed pedig lenyűgözött!

    VálaszTörlés
  3. Köszi Kriszta!
    Nagyon szeretem, egyszemélyes, de fényképezéshez ideális :-)

    VálaszTörlés
  4. Ki fogom próbálni, mert nagyon jól néz ki és az alapanyagokat imádom! Én viszont, ha nagyon gyorsan akarok igen jó levest rittyenteni, egy marék zabpelyhet szintén szárazon megpirítok, felöntöm kb. 2 liter forró vízzel, teszek hozzá egy zöldségleves kockát, sót, csípős Piros Aranyat, mert imádom a csípős ételeket. Amikor forr, hozzáadok egy reszelt sárgarépát, amit a durva reszelőn reszeltem le. Pár percig főzöm, lefedem és még néhány percig állni hagyom. Semmi zsiradék, semmi extra, gyors, olcsó és nagyon finom! Megcsináltam már reszelt zellerrel is...mit mondjak? Nyamm!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...