2013. november 23., szombat

Banános, mandulás, csokilencsés kuglóf


Ez a kuglóf még áprilisban készült, de valahogy nem került fel a blogra. Hiába az idővel állok a legjobban hadilábon.  Van ebben minden finomság, banán, csoki, mandula, tetején pisztácia. Reggelire egy pohár kávéhoz szinte el sem lehetne képzelni jobbat :-)
Az eredeti recept Kiss Szilvia: Fenséges kuglófok című könyvében található.

Banános, mandulás, csokilencsés kuglóf


Hozzávalók:

10 dkg vaj
4 db banán
1 dl tejszín
3 tojás
25 dkg cukor
1 csg vaníliás cukor
40 dkg liszt
 1 csg sütőpor
10 dkg darált mandula
10 dkg csokilencse
tetejére:
2 evőkanál  porcukor
2 kiskanál citromlé
durvára vágott pisztácia

Elkészítés: a tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük, a lisztet összekeverjük a sütőporral, a mandulával és a csokilencsével, a banánt összetörjük villával és kikeverjük a tejszínnel. A lisztes keveréket a tojásos masszába dolgozzuk, majd a tejszínes banánt is hozzátesszük.  Jól kikeverjük és kivajazott, lisztezett kuglófformába simítjuk. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 70 percig sütjük. a formában hagyjuk kihűlni, akkor könnyen kijön belőle a kuglóf. Tetejére  a porcukrot összekeverjük a citromlével és megkenjük vele a kuglófot. Mielőtt megszárad a máz, durvára vágott pisztáciával szórjuk meg.


10 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...