2013. november 20., szerda

Kelbimbós gombás pite


Jöjjön akkor egy gyorsan elkészíthető és finom fogás akár ebédre, de akár vacsorára is.
Ez a recept is a Kifőztük 2013. novemberi számában jelent meg. Az újság továbbra is letölthető innen.

Kelbimbós, gombás pite


Hozzávalók: 4 személyre
a tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg fokhagymás vaj

a töltelékhez:

60 dkg kelbimbó
30 dkg gomba
15 dkg füstölt szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
1 evőkanál vaj
3 dl tejszín
4 db tojás
őrölt bors,


Elkészítés:
a tésztához a kockára vágott vajat elmorzsoljuk a liszttel, a sóval és jól összegyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük.
A kelbimbót sós vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A vajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, hozzátesszük a felkockázott füstölt szalonnát és kissé megpirítjuk. A gombát felszeleteljük, majd azt hozzátesszük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. Addig pirítjuk, amíg a gomba el nem fövi a levét. A tésztát kivesszük a hűtőből és fél centi vékonyra nyújtjuk. Egy piteformát kibélelünk vele úgy, hogy a szélére is jusson a tésztából. Erre öntjük a gombás szalonnát, majd a kelbimbóval befedjük. A tojásokat kikeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és a kelbimbó tetejére öntjük. A maradék tésztából formákat szúrhatunk ki és azzal díszítjük a tetejét. Előmelegített sütőbe, kb. 180 fokra tesszük be sülni, 25-30 percre.



1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...