2013. november 8., péntek

Sütőtökös keksz


Majdnem minden hétvégén sütök kekszet a páromnak a reggeli tejeskávé mellé. A sütőtöknek most van szezonja, ezért is gondoltam, hogy kipróbálom kekszben is. Nagyon finom szaftos lett a keksz tőle, érdemes kipróbálni.
A recept megjelent a Kifőztük novemberi számában, amely letölthető innen továbbra is ingyen.


Sütőtökös keksz

Hozzávalók:
35 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
15 dkg sütőtök püré (kb. 50 dkg sütőtökből)

Elkészítés: a sütőtököt  kettévágjuk, a magokat kivesszük és kisebb darabokra vágjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon puhára sütjük, hagyjuk kihűlni, majd bot mixerrel áttörjük.  A lisztet összemorzsoljuk a felkockázott vajjal, hozzátesszük a cukrot, a sütőtök pürét és jól összegyúrjuk. Ha nagyon lágy a tészta, akkor egy kis lisztet még tehetünk bele. Fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Kivéve diónyi gömböket formázunk belőle, majd tenyerünkkel kissé ellapítjuk. Ha van kekszpecsétünk, akkor mintát is nyomhatunk bele. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben kb. 170 fokon 10-12 percig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp: süthető csokicseppet is keverhetünk a tésztába, valamint ízesíthetjük pár csepp narancsolajjal is. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...