2013. december 9., hétfő

Malacsült vörösboros aszalt szilvás párolt káposztával



Ajánlom ezt a finom ételt akár a karácsonyi asztalra is, vagy szilveszterre.
A recept megjelent  a Kifőztük decemberi számában, amely továbbra is ingyen letölthető innen.

Malacsült vörösboros aszalt szilvás párolt káposztával

Hozzávalók:
a malacsülthöz:
2 kg bőrös malaccomb

őrölt bors
őrölt kömény
őrölt pirospaprika
2 evőkanál olaj

a káposztához:
1 kg vörös káposzta
1 közepes fej vöröshagyma
20 dkg aszalt szilva
2 evőkanál cukor
3 dl vörösbor

őrölt bors
őrölt kömény
1 evőkanál ecet
1 evőkanál olaj

Elkészítés: a malachús mindkét oldalát beszórjuk a fűszerekkel és állni hagyjuk legalább 2 órát. Egy fém kacsasütő edénybe az olajon mindkét oldalát kissé megpirítjuk, 2 dl vizet öntünk rá és a tetejét rátéve előmelegített sütőben 200 fokon puhára sütjük. Időnként megforgatjuk, ha szükséges, még vizet öntünk alá. Amikor kész kissé hagyjuk kihűlni, akkor szebben lehet szeletelni.

A káposztát vékonyra felszeleteljük és enyhén besózzuk, kb. 30 percig állni hagyjuk, utána kicsavarjuk. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, megszórjuk a cukorral és együtt dinszteljük tovább. Amikor a hagyma kissé karamellizálódik, akkor hozzátesszük a káposztát és pár percig együtt dinszteljük. Vörösborral felöntjük, őrölt köménnyel, őrölt borssal, ha kell, sóval ízesítjük és készre pároljuk. Ha nagyon elfőtte a levét, akkor vagy vörösborral, vagy kevés vízzel felengedjük. Félidőben hozzáadjuk az aszalt szilvát és az ecetet. A végén, ha szükséges még utána ízesítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...