2013. február 17., vasárnap

Cukkini krémleves sárgarépával


Nagyon régen írtam már ide, nem nagyon készül mostanában a konyhámban különleges étel, csak amolyan gyorsan összedobható, mindennaposak. Kevesebbet is főzök, ketten vagyunk  a párommal, hétvégeken mindig akad valami program, vagy utazás. Hét közben meg eszünk, ahol vagyunk.
Ezt a levest is még tavaly főztem, de nem került be ide a blogba. Nagyon szeretem a cukkinit, a krémleveseket, finom pirított zsemlekockával nagyon finomak.

Cukkini krémleves sárgarépával

Hozzávalók:
50 dkg cukkini,
30 dkg sárgarépa,
2 fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
kevés zöldfűszeres vaj (sima vaj is jó, nekem ez volt itthon),
kapor,
bazsalikom,
tárkony,
őrölt bors,
só,
1 dl tejszín,
1 dl tejföl.

Elkészítés: a cukkinit meghámozzuk és a sárgarépával együtt kockára vágjuk. A vajon megdinszteljük a vöröhagymát, majd rádobjuk a fokhagymát, mehet bele a cukkini és a sárgarépa. Kicsit dinszteljük, majd felengedjük kb. 2-2,5 liter vízzel. A fűszerekkel ízesítjük és puhára főzzük. Amikor kész merülő mixerrel összeturmixoljuk. Én nem szoktam teljesen pépesre, mert szeretem, ha vannak benne zöldségdarabok. A tejszínt összekeverjük a tejföllel, majd a levesből pár kanállal merünk a tejszínes keverékhez a hőkiegyenlítés miatt és ezzel már csak pár percig főzzük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...