2013. március 16., szombat

Mogyoróvajas krém Oreo keksszel

 

Ebéd utánra egy kis édesség után keresgéltem, de valami egyszerű, könnyű és finomra vágytam, ami gyorsan kész van. Nem volt kedvem sütögetni. Épp a pinteresten nézelődtem, így akadtam Mónikánál erre a finomságra.  Az eredeti recept itt olvasható. Nagyon megtetszett és minden volt is itthon hozzá, ebéd után percek alatt el is készült.

Mogyoróvajas krém Oreo keksszel

Hozzávalók: (4 pohárhoz)
az alaphoz:
12 db  Oreo keksz
2 evőkanál vaj

a krémhez:
4 dl tejszín (állati 30%)
20 dkg mascarpone
3 evőkanál mogyoróvaj
5 dkg porcukor
1,5 dl sűrített tej (nem cukrozott)
1 kiskanál vanília kivonat

Elkészítés: a kekszeket késes aprítóba tesszük és jól összemorzsoljuk. A vajat megolvasztjuk, majd a keksszel összekeverjük. A poharak aljába tesszük és simára egyengetjük.
A tejszínhabot keményre felverjük. A mascarponét kikeverjük a mogyoróvajjal, a porcukorral, a sűrített tejjel és a vanília kivonattal. A végén óvatosan belekeverjük a tejszínhabot, úgy, hogy ne törjük össze. A krémet a kekszes alapra halmozzuk. Tetejét megszórjuk durvára vágott pisztáciával és egy keksszel díszítjük. Jól behűtjük.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...