2014. január 8., szerda

Savanyú káposztával töltött kolbászos batyu



A savanyú káposztával töltött kolbászos batyu a szilveszteri asztalra készült, de bármilyen összejövetelen megállja a helyét.
A recept megjelent a Kifőztük januári számában, amely továbbra is letölthető innen.


Savanyú káposztával töltött kolbászos batyu

Hozzávalók: (12 db)
2 csomag leveles tészta (előre nyújtott)
1 fej közepes vöröshagyma
15 dkg savanyú káposzta
20 dkg sütnivaló kolbász
2 db birsalma
2 evőkanál olaj

őrölt bors
őrölt kömény
1 tojássárgája

Elkészítés: a sütnivaló kolbászt kifejtjük a bőréből, félretesszük. A birsalmákat meghámozzuk és szeletekre vágva, kevés vízben feltesszük párolódni, a savanyú káposztát egy másik edényben, kevés vízben majdnem puhára pároljuk, a végén a vizet leöntjük róla. Az olajon megpirítjuk a hagymát, rátesszük a kolbászhúst, addig pirítjuk, amíg a hús puha nem lesz, közben sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel ízesítjük. Hozzáadjuk a káposztát, a villával összetört birsalmát, pár percig együtt pirítjuk, hagyjuk kihűlni. Mindkét tésztából egy nagyobb pogácsa szaggatóval (kb. 8 cm) 6-6 kört vágunk ki, a töltelékből egy evőkanálnyi mennyiséget teszünk rá és összefogjuk, mint egy batyut. A megmaradt tészta széléből derelyevágóval kisebb csíkokat vágunk, és azzal fogjuk össze a batyukat.  A muffin sütőbe sütőpapírt teszünk, és abba ültetjük a tojások sárgájával lekent tésztákat. Előmelegített sütőbe sütjük kb. 180 fokon, 20-25 percig

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...