2014. február 15., szombat

Mandulás kuglóf


Kuglófot sütni nagyon egyszerű dolog. A hozzávalókat összekeverjük és már mehet is a kivajazott, kilisztezett formába. Nagyszerű reggelire a tejeskávé, habos kakaó mellé.
A recept a Kifőztük februári számában jelent meg, mely továbbra is letölthető innen.

Mandulás kuglóf

Hozzávalók:
10 dkg vaj
15 dkg cukor
30 dkg liszt
10 dkg darált mandula
3 tojás
1 dl tejszín
1 vanília kikapart magja
pár csepp mandulakivonat
1,2 dkg (1 csg) sütőpor

Elkészítés:
a tojásokat a cukorral, a vanília kikapart magjával és a vajjal habosra keverjük, végül beleöntjük a tejszínt is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a mandulával és a tojásos masszába dolgozzuk. Jól kikeverjük és kivajazott, lisztezett kuglófformába simítjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 50 percig, tűpróbáig sütjük. A kuglófot a formában hagyjuk kihűlni, akkor könnyen kijön belőle. Porcukorral szórjuk meg a tetejét.



5 megjegyzés:

  1. Hú, de mennyire szeretem a mandulás süteményeket! Gyönyörű a fotó is, szívem lenne lecsüccsenni mellé egy szeletke erejéig! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Dina! :-)
      A fotóval sosem vagyok megelégedve, de ez természetes szerintem :-)

      Törlés
  2. Nekem még sosem sikerült igazán finom kuglófot sütnöm... :( Viszont a legutóbbi próbálkozásom jó hangulatúra sikerült ugyanis kislányom döbbenten nézett rám: "Anya, te lyukas tortát sütöttél??" :) A Te kuglófod gyönyörű, új próbára ösztönöz.... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teller-cake!
      Köszi!
      Pedig kuglófot sütni nem olyan nagy ördöngösség, próbáld meg újra :-)
      A kislányod nagyon édes :-)

      Törlés
  3. IGAZI BÉKEBELI KUGLÓF. Elképzelem hozzá a habos kakaót!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...