2014. február 8., szombat

Tejszínes gombakrémleves


Nagyon szeretjük a gombát, sokféleképpen szoktam készíteni, de leggyakrabban azért leves készül belőle, abból is  a krémleves a nyerő. Akkor a legfinomabb, ha többféle gombából készül.
Ez a recept megjelent  a Kifőztük februári számában, amely továbbra is letölthető innen. 

Tejszínes gombakrémleves

Hozzávalók (4 személyre):
30 dkg csiperke gomba
30 dkg laska gomba
2 szál újhagyma
1 evőkanál vaj
1 marék metélőhagyma
1 marék petrezselyem
1 szál rozmaring
őrölt bors

3 dl tejszín
pirított kifli karikák
4 dkg parmezán sajt

Elkészítés: a kétféle gombát kisebb kockákra, az újhagymát karikára vágjuk. A vajon pár percig pirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a gombát és rövid ideig együtt dinszteljük. Kb 2-2,5 liter vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk, a zöldfűszereket is beleszórjuk, puhára főzzük. A tejszínnel behabarjuk és már csak pár percig forraljuk. A végén merülő mixerrel pépesítjük, ha kell, utána ízesítjük a fűszerekkel. Pirított kifli karikákkal tálaljuk és megszórjuk parmezán sajttal.




2 megjegyzés:

  1. Hej, ha én egyszer így tudnék fotózni...és ilyen finomat!! sajna nálunk csak a fele társaság eszi meg a gombát, de azért elteszem, jó lesz ez a recept még!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gabi, aranyos vagy :-) Nálunk szerencsére mindenki szereti a gombát :-)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...