2014. február 26., szerda

Túrós fonott pite, vörösborban sült meggyel


Mindig valami újat kell kitalálni, hogy a páromnak ne legyen unalmas a reggeli, a tejeskávé mellé. Még mindig van a vörösborban sült meggyből, szeretem használni a süteményekbe, bonbonokba.
Ez a recept a Kifőztük februári számában jelent meg, mely továbbra is ingyen letölthető innen.


Túrós fonott pite, vörösborban sült meggyel

Hozzávalók (35x20 cm a kész pite)
a tésztához:

25 dkg túró
25 dkg liszt
0,5 dl tej
3 evőkanál olaj
10 dkg porcukor,
csipet só
6 gr sütőpor

a töltelékhez:
15 dkg vörösborban sült meggy (helyettesíthető meggylekvárral)
20 dkg túró
1 tojássárgája
5 dkg cukor
1 vanília kikapart magjai

Elkészítés: a töltelékhez a tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a vanília kikapart magjával, majd hozzáadjuk a túrót és jól elkeverjük.
A tésztához a túrót áttörjük a szitán, majd összekeverjük a porcukorral, a tejjel és az olajjal. Ezután a sütőporral elkevert lisztet is a masszába tesszük és az egészet jól összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 35x45 cm-es téglalappá nyújtjuk. Áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és ott dolgozunk tovább. A 35 cm–es rész lesz a hossza. A 40-cm-es résznél bal és jobb oldalról majdnem harmadáig (10-10 cm) srégen, 2 cm széles csíkokat vágunk kívülről befelé. A középső 20 cm-es rész egyben marad.
Erre a középső részre tesszük a vörösborban sült meggyet, a tetejére elosztjuk a túrós tölteléket. Felülről kezdjük a hajtogatást, először balról, majd jobbról hajtjuk a töltelékre a tésztacsíkokat, fonatot készítünk.
Előmelegített sütőbe 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk porcukorral.



1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet csodás látványnak is! Már csináltam ilyen fonott túróst de ezzel a meggyel még finomabb lehet!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...