2014. március 9., vasárnap

Áfonyás pohárkrém


Nagyon szeretek ilyen krémeket készíteni, mert gyorsan kész, nem kell sütni, ki lehet adagolni pohárba és nagyon finom. Sokféleképpen lehet variálni, sokféle gyümölcsöt lehet hozzá felhasználni, minél több benne a gyümölcs, annál finomabb.
A recept a Kifőztük márciusi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.


Áfonyás pohárkrém

Hozzávalók (2 db 3 dl pohárhoz)
4 db vajas keksz

a krémhez:
2 dl tejszín (30 %)
20 dkg mascarpone
1 evőkanál porcukor
10 dkg áfonya lekvár
20 dkg áfonya

a tetejére:
1 dl tejszín
1 evőkanál darált pisztácia

Elkészítés:
a krémhez való tejszínt felverjük, a végén beleforgatjuk a cukrot és a mascarponét. Elfelezzük és az egyik felébe belekeverjük az áfonya lekvárt. A vajas kekszet elmorzsoljuk és elosztjuk a poharakba. A tejszínes krémet a keksz tetejére nyomjuk, erre egy sor áfonyát rakunk, majd az áfonyás krém következik, amire szintén áfonyát teszünk. A maradék tejszínt keményre felverjük, csillagcsővel ellátott habzsákba tesszük, a poharak tetejére nyomjuk, pár szem áfonyával díszítjük és megszórjuk darált pisztáciával. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük.


1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...