2014. március 18., kedd

Káposztás stangli




A káposzta nagy kedvenc nálunk, bármilyen formában jöhet. Káposztás tésztát készítettem és kicsit soknak bizonyult a pirított káposzta, így kihagytam belőle egy keveset. Nem sokáig gondolkodtam mi legyen belőle.
A recept a Kifőztük márciusi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.

Káposztás stangli

Hozzávalók
(6 db 20 cm-es darabhoz)
30 dkg BL-80-as liszt
1,5 dkg friss élesztő
1 teáskanál só
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál olaj
kb. 2 dl víz (ez függ a liszttől)

a káposztához:
30 dkg káposzta
1 kisebb fej vöröshagyma
1 evőkanál cukor
1 evőkanál olaj
1 teáskanál só
őrölt bors

Elkészítés: először a pirított káposztát készítjük el. A hagymát apróra vágjuk, a káposztát lereszeljük, besózzuk, legalább fél órát állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk. Egy evőkanál olajon aranyszínűre karemellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük, Rátesszük a káposztát, őrölt borssal ízesítjük és megpirítjuk, mint a káposztás tésztához, hagyjuk teljesen kihűlni.
A tészta hozzávalóival, a kihűlt káposztával közepes keménységű tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk és egy tálba téve, hagyjuk a duplájára kelni. Lisztezett felületen hat egyenlő részre osztjuk és kicsit átgyúrva, hosszúkásra formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, vagy egy bagett sütőforma mélyedéseibe. Ismét hagyjuk a duplájára kelni. A stanglik tetejét pengével pár helyen óvatosan bevágjuk, vízzel lespricceljük, előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 10 percig, 180 fokon még 10 percig. Rácson hagyjuk kihűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...