2014. március 7., péntek

Mandulás amerikai palacsinta



A napokban volt a palacsinta világnapja, de ez egy kicsit előbb készült  Nagyon szeretjük  a palacsintát, sokszor készítek is, de hagyományos palacsintát. Most azonban szerettem volna kipróbálni az amerikaiak által oly kedvelt palacsintát, amelynek tésztája jóval sűrűbb, mint a miénk, így nem terül el olyan vékonyra. Na jó, igazából gofrit szerettem volna sütni, be is kapcsoltam az ősrégi gofri sütőmet, ami már régen megérett a cserére és úgy odaragadta a tészta, hogy nem tudtam levarázsolni róla. Így a már bekevert tésztából,  amerikai palacsinta lett. Tulajdonképpen nem bántam meg a cserét :-) Vörösborban sült meggyel meg egyenesen csodás volt.
A feltett képet a gaszrtoblog felülírta, aminek nagyon nem örülök, mert a kép sokkal szebb eredetiben, mint ebben az általam nem támogatott javításban :-(
A recept a  Kifőztük márciusi számában jelent meg. Az újság továbbra is ingyen letölthető.

Mandulás amerikai palacsinta
Hozzávalók (nagyságtól függően 8-10 db)
30 dkg liszt
5 dkg cukor
12 dkg vaj
2 tojás
5 dkg mandula
2,5 dl tej
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál sütőpor
Elkészítés: a tojásokat habosra keverjük előbb a cukorral, majd a megolvasztott, lehűtött vajjal. A lisztet elvegyítjük a mandulával, a citrom lereszelt héjával és a sütőporral, majd a tojásos masszával és a tejjel jól elkeverjük. A hagyományos palacsintánál sűrűbb tésztát kapunk a végén, nem fog annyira elterülni, így kicsit vastagabbra tudjuk sütni. Legalább fél órát hagyjuk pihenni a tésztát.
Egy palacsintasütőt kivajazunk, felforrósítjuk és egy kisebb merőkanállal adagolva kisütjük a palacsintákat. A tetejét megszórhatjuk porcukorral, vagy adhatunk hozzá meggybefőttet, esetleg megöntözhetjük juharsziruppal is.







1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...