2014. április 23., szerda

Mascarponés zöldség gratin


Ez az étel az egyik nagyon kedves barátunk kedvéért született, aki vegetáriánus és nálunk voltak vendégségben. Nagyon ízlett neki :-)
A recept a Kifőztük áprilisi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.

Mascarponés zöldség gratin

Hozzávalók: (4 személyre)
30 dkg cukkini
20 dkg gomba
15 dkg sárgarépa
30 dkg padlizsán
6 db koktélparadicsom
2 szál póréhagyma
1 evőkanál mogyoróolaj
2 evőkanál Worchester szósz

őrölt bors
őrölt szerecsendió
20 dkg mascarpone
2 tojás
5 dkg parmezán sajt

Elkészítés:
a hozzávalókat megtisztítjuk és karikára, a paradicsomokat félbe vágjuk. A hagyma és a paradicsom kivételével a zöldségeket egy kisebb fém sütőserpenyőbe tesszük, az olajjal, a Wocheszter szósszal meglocsoljuk, sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük, fóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon, 15-20 perc alatt roppanósra pároljuk. Félidőben hozzáadjuk a hagymát és a paradicsomot. is. A mascarponét összekeverjük a tojásokkal, sóval, őrölt borssal, őrölt szerecsendióval ízesítjük, a zöldségekre öntjük és visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre. Tálaláskor megszórjuk parmezán sajttal és frissen sült húsok mellé, vagy főételként is tálalhatjuk.

 

2 megjegyzés:

  1. Istenien néz ki és nagyon finom lehet, ez nekem is ízlene! :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is nagyon guszta, elfogadnám uzsonnára!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...