2014. április 8., kedd

Narancs curd


A Lemon curd nagyon bejött nekünk, ezért gondoltam, hogy narancsból is megpróbálom. Annál is inkább, mert bonbonba is szerettem volna tenni. Nagyon finom lett, érdemes ezt is kipróbálni. Ennél a krémnél a citrom Meyer citrom volt, de sima citromból is el lehet készíteni. Önmagában a krémet elkanalazni is nagyszerű dolog :-)

Narancs curd

Hozzávalók:
2 db bio narancs
1 db Meyer citrom
3 tojás
12 dkg cukor
15 dkg vaj

Elkészítés: a narancsokat és a citromot jól megmossuk, héját lereszeljük (ha idegenkedünk tőle, akkor ne használjuk fel. Tudom, hogy vegyszerezett, de a citromnak lereszeltem a héját, mert annyira finom illata van, hogy nem lehetett kihagyni, a narancs pedig bio volt). A narancsok és a citrom levét kinyomjuk, leszűrjük, hogy magok ne kerüljenek bele. A tojásokat a cukorral habosra felverjük, hozzáöntjük a narancs és a citrom levét, lereszelt héját,  a megolvasztott, de lehült vajat. Egy lábasba téve a tűzhelyre tesszük (nálam gáz) és legalacsonyabb fokozaton állandó keverés mellett besűrítjük. Óvatosan kell melegíteni, hogy a hőfok ne menjen 80 fok fölé, mert akkor kicsapódhat a tojás.  Üvegbe töltjük , majd a hűtőbe tesszük, ahol akár 2 hétig is eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...