2014. április 15., kedd

Tavaszi saláta

 

Ahogy közeledik a tavasz, úgy jönnek a primőr zöldségek is. Ilyenkor jól esik egy finom saláta akár a sült hús mellé, vagy csak úgy önmagában. A húsvéti asztalon is megállja a helyét.
A recept a Kifőztük áprilisi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.


Tavaszi saláta

Hozzávalók: (2 személyre)
2 tojás
4 szál újhagyma
1 szál közepes sárgarépa
1 csg retek (6 db)
2 alma
2 mandarin
pár salátalevél
egy marék metélőhagyma
fél citrom leve
1 dl balzsamecet
2 evőkanál mogyoróolaj

Elkészítés:
a tojásokat keményre főzzük, héját leszedjük, ha kihűlt, a reszelő legkisebb fokán lereszeljük. A hagymát, a retket, a sárgarépát karikára, a mandarint kisebb kockákra vágjuk. Az almát lereszeljük, a citrom levével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon.
Két kisebb tálat kibélelünk a saláta levelekkel, majd beletesszük az előkészített hozzávalókat, a mogyoróolajjal és a balzsamecettel meglocsoljuk, óvatosan átforgatjuk, tetejére szórjuk az apróra vágott metélőhagymát, tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp: Sült húsok, sonka mellé tálalhatjuk. Aki nem szereti a balzsamecetet, akkor tartármártást is tehet rá.

3 megjegyzés:

  1. Jól hangzik! Mandarin helyett (már nem nagyon láttam itt) friss mangót fogok belevágni ;-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...