2014. április 13., vasárnap

Tojáslikőrös pohárkrém


 Nagyon szeretem az ilyen percek alatt elkészíthető krémeket, mutatósak és a vendégvárás előtti napon is elkészíthető. Húsvétkor pedig nagyon is aktuális a tojáslikőr miatt. A locsolók biztos szívesen fogyasztják majd, a főtt sokna után :-)
A recept a Kifőztük áprilisi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.

Tojáslikőrös pohárkrém

Hozzávalók: (2 db 2,5 dl pohárhoz)
10 dkg amaretti keksz
2 dl tejszín
15 dkg mascarpone
1 dl tojáslikőr
5 dkg porcukor

a tetejére :
2 evőkanál tojáslikőr
apró színes cukorkák, csokoládé figura

Elkészítés: a tejszínt felverjük, majd beleforgatjuk a cukrot és a mascarponét. Az egészet elfelezzük és az egyik felébe beledolgozzuk a tojáslikőr felét. A kekszet elmorzsoljuk, felét elosztjuk a poharak aljában. A tojáslikőrös krémet a kekszek tetejére kanalazzuk, arra a tojáslikőr másik felét öntjük. A maradék kekszmorzsát szintén elosztjuk a poharakban, majd a tejszínes krémmel teletöltjük. Tetejére tojáslikőrt locsolunk és színes cukorkákkal, csokoládé figurával díszítjük. Tálalás előtt legalább 2 órát hűtőben tároljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...