2014. május 1., csütörtök

Csokoládé mousse eperrel tálalva


Két nagy kedvencem találkozása csak finom lehet. Már lehet kapni finom epret, az ára is elfogadható, aztán hamarosan már a kertben is lesz nálunk. Az eperből nálunk sosem elég, képes lennék egész nap csak epret enni.
Ha gyors desszertet szeretnék, akkor mindig pohárban adagolva készítek valamilyen krémet, nyáron legtöbbször gyümölccsel. Gyorsan kész van és nem kell a sütőt sem bekapcsolni.
Pisztáciát a Noosti Kft.től tudtok rendelni, innen.

Csokoládé mousse eperrel tálalva

Hozzávalók:
10 dkg pillecukor
3 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé
0,4  dl tej
3 dl behűtött tejszín
1 vaníliarúd kikapart belseje

20 dkg eper

a tetejére:
durvára vágott pisztácia

Elkészítés: a csokoládét, a vajat, a vanília kikapart belsejét és a pillecukrot lábosba tesszük,  ráöntjük  a tejet és nagyon pici lángon melegítjük, miközben állandóan keverjük. Amikor minden felolvadt, akkor hagyjuk teljesen kihűlni, időközben párszor megkeverjük. Közben a hideg tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan a kihűlt csokikrémhez forgatjuk.
Az epret megmossuk, lecsumázzuk és kisebb kockákra vágjuk.
A pohárak aljába elosztjuk az eper felét, arra tesszük a csokoládé krémet. Tetejét eperrel díszítjük és durvára vágott pisztáciával megszórjuk.
Jól behűtve tálaljuk, tejszínhabot is kínálhatunk mellé.


1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...