2014. május 8., csütörtök

Kivi sorbet


Ma van a magyar kézműves fagyi napja. Ebből az alkalomból készült nálam is ez a finomság.
Mióta helyet csináltam a fagyigép tartályának a mélyhűtőben, szinte kétnaponta készítek egy kis fagyit, vagy sorbetet. Hamarosan itt  a nyár, ennél finomabb, üdítőbb édesség nem is kell ebéd után, vagy délutáni nasinak.
Ez a sorbet annyira egyszerű, hogy tán nem is kellene leírni :-) Árválkodott a hűtőben 4 kivi, ami már jó érett volt, ez került most a fagyigépbe.
Érdemes beruházni egy fagyigépre, mert igen csak megszolgálja az árát. Nekem egy noname gépem van, az egyik bevásárló központban vettem, nagyon jól működik és nagyon finom krémes fagyikat lehet vele készíteni, amiben nincsenek jégkristályok, és a legfontosabb, hogy tudjuk mit eszünk fagyi címszó alatt.

Kivi sorbet

Hozzávalók:
4-6 db kivi
3 dl víz
1 evőkanál méz

Elkészítés: a kivit megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk. A mézzel és a vízzel együtt botmoxerrel pürésítjük. A fagylaltgép tartályába töltjük és 20 perc alatt átforgatjuk. Zárható dobozba téve a mélyhűtőbe tesszük felhasználásig.


1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...