2014. május 31., szombat

Mandulás, citromos mini kuglóf


Szeretek mindenből olyan kicsi adagokat sütni, mert olyan szépen lehet tálalni. Egy ilyen kis mini kuglóf a reggeli tejeskávé mellé és máris jól indul  a nap.
A recept a Kifőztük májusi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.

Mandulás, citromos mini kuglóf

Hozzávalók ( 6db 8*4 cm formához)
2 tojás
10 dkg cukor
5 dkg vaj
1 rúd vanília kikapart magjai
1 citrom leve és héja
5 dkg darált mandula
10 dkg liszt
6 gr sütőpor

Elkészítés: a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a szoba-hőmérsékletű vajjal. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, a citrom levét és lereszelt héját. A lisztet összekeverjük a mandulával és a sütőporral, majd a tojásos masszához adjuk és jól elkeverjük. A szilikon sütőforma mélyedésit háromnegyed részig töltjük a tésztából, mert sütés közben megemelkedik. Előmelegített sütőben, 170 fokon 15-20 percig, tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kicsit hűlni, akkor könnyebb kiszedni. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Tetejét porcukorral is megszórhatjuk.




1 megjegyzés:

  1. Csodálatosan néznek ki és szinte érzem az illatukat... :-P :-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...