2014. május 26., hétfő

Savanyú káposzta leves


Már írtam róla, hogy mennyire szeretjük a savanyú káposztás ételeket. Még volt a hűtőben egy csomag káposzta, amit mindenképpen szerettem volna felhasználni. Most egy nagyon finom, tartalmas leves lett belőle, ami kenyérrel önálló fogásként is megállja a helyét.
A recept a Kifőztük májusi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.

Savanyú káposzta leves

Hozzávalók: 4 személyre
30 dkg savanyú káposzta
15 dkg burgonya
1 póréhagyma
15 dkg füstölt sonka
őrölt bors

őrölt kömény
babérlevél
2 liter húsleves
1 evőkanál olaj
házi csipetke

Elkészítés: az olajon megpirítjuk a sonkát és a karikára vágott póréhagymát. A savanyú káposztát kissé összevágjuk, a sonkás hagymához adjuk és pár percig együtt pároljuk. Felöntjük a húslevessel, a fűszerekkel beízesítjük, és félig puhára főzzük. A kisebb kockára vágott burgonyát hozzáadjuk, addig főzzük, amíg meg nem puhul. A végén belefőzzük a csipetkét is. Tálaláskor friss kenyeret és tejfölt is adhatunk hozzá.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...