2014. május 12., hétfő

Spenótos, tejszínes csirkemell


Egyre többször lehet friss spenótot kapni az üzletekben, még télen is. Nagyon szeretem a spenótot mindenféle formában, főleg főzeléknek. Most csirkével kombináltam, nagyon jó kis párost alkottak, főleg tejszínnel, és még megfejeltem egy kis csirkemájjal is, mert az is nagy kedvenc.
A recept megjelent a Kifőztük májusi számában, amely továbbra is ingyen letölthető innen.

Spenótos, tejszínes csirkemell

Hozzávalók: 4 személyre
50 dkg csirkemell
20 dkg csirkemáj
15 dkg füstölt sonka
20 dkg friss spenót
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
15 dkg mascarpone

őrölt bors
őrölt szerecsendió
2 evőkanál olaj

Elkészítés: a csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. Az olajon megpirítjuk a füstölt sonkát, hozzátesszük a csirkemellet, a májat, a fokhagymát, sóval, őrölt borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük és fedő alatt puhára pároljuk. A végén hozzátesszük a spenótleveleket és pár percig együtt pirítjuk. A tejszínt összekeverjük a mascarponével és a húst behabarjuk vele. Pár percig forraljuk, ha szükséges, a végén még fűszerezhetjük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...