2014. május 7., szerda

Túrókrém eperöntettel


Hamarosan itt a hazai eperszezon is, a kertünkben is szép termés mutatkozik. Eperből nincs az a mennyiség, amit meg ne tudnék enni. Most egy kis peres túrókrémet készítettem. A recept a  Kifőztük májusi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen

Túrókrém eperöntettel

Hozzávalók: (4 személyre)
a túrókrémhez:
25 dkg túró
3 evőkanál cukor
2 dl tejszín
2 dl joghurt
1 citrom leve és lereszelt héja
1 vanília kikapart magja

az eperöntethez:
25 dkg eper
1 evőkanál cukor
1 evőkanál eperpálinka (el is maradhat)

a poharak aljába:
pár darab vajas keksz, vagy piskóta maradék

Elkészítés:
a tejszínt keményre felverjük, hozzátesszük a szitán áttört túrót, a joghurtot, a cukrot, a vanília magjait, a citrom levét és a lereszelt héját, jól elkeverjük. Az eperöntethez az epret a cukorral és a pálinkával összeturmixszoljuk.
A poharak aljába szórjuk az összemorzsolt kekszet, vagy a piskótát. Habzsákba tesszük a túrókrémet és a poharakat félig megtöltjük vele. Pár kanál eperöntettel meglocsoljuk, majd újra a túrókrém következik. A tetejére ismét eperöntetet teszünk. Jól behűtve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...