2014. június 14., szombat

Eper fagylalt


Az utóbbi évek egyik legjobb vétele egy fagylaltgép volt, noname, de nagyon bevált. Hetente többször is megy, a tartály állandóan a mélyhűtőben van, hogy bármikor lehessen egy kis fagyit keverni. Szeretem a házi készítésű fagyikat, mert tudom, hogy mit eszem , nincs benne semmilyen tartósítószer és nem utolsó sorban, igazi gyümölcs van benne :-)
A Még mindig van eper a piacon, nálunk is van még a kertben. Idén rengeteg epret ettünk, a kedvenc gyümölcsöm. Most eper fagylalt készült belőle.
A recept a Kifőztük júniusi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.

Eper fagylalt

Hozzávalók :
30 dkg eper
5 dkg porcukor
4 dl tejszín
15 dkg mascarpone
1 bio citrom leve és héja

Elkészítés: 
az epret megmossuk, lecsumázzuk, a citrom héját jól leöblítjük, lereszeljük, a levét kinyomjuk. Az epret, a cukrot, a citrom levét és lereszelt héját turmixgépben pürésítjük. A püréhez hozzákeverjük a tejszínt és a mascarponét. Zárható dobozba tesszük és a a hűtőben jól lehűtjük. Másnap a fagylaltgép tartályába öntjük és 20-25 perc alatt átforgatjuk. Ismét zárható dobozba tesszük és felhasználásig mélyhűtőben tároljuk.



1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta fagyi. Én is imádom a lassan már 12 éves gépemet. De képzeld most az történt, hogy nem fagy meg a lé a tartályában...Fogalmam sincs mi történhetett vele...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...