2014. június 7., szombat

Pisztáciás diócska


Amióta megkaptam ezt a kis csoda masinámat drága Rékámtól, azóta egy csomószor sütöttem vele ezt a finom omlós süteményt. Készült már diós és mandulás ízben is. Most a kedvencem került sorra a pisztácia. A diócska héja pillanatok alatt elkészül, közben már keverem is a krémet és napokig finom marad, feltéve, ha marad belőle.
A recept a Kifőztük júniusi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.
Pisztácialisztet a Noosti Kft -től tudtok rendelni, sok más finomsággal együtt, feltétlen nézzétek meg az oldalukat.


Pisztáciás diócska

Hozzávalók:
25 dkg liszt
5 dkg őrölt sótlan pisztácia
20 dkg hideg vaj
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
csipet só
tejföl, amennyiben szükséges

a krémhez:
15 dkg pisztácia krém
10 dkg vaj
5 dkg porcukor

Elkészítés: a tészta hozzávalóiból, gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk, folpackba csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A fém diócska formákat kivajazzuk, kilisztezzük. A tésztából kisebb gombócokat szakítunk és a formákat kibéleljük vele. Mutató ujjunkkal egy kis mélyedést nyomunk bele, a formákat tepsibe sorakoztatjuk, előmelegített sütőben, 170 fokon, 8-10 perc alatt készre sütjük. Még melegen óvatosan kiszedjük a formákból a diócskákat. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a tölteléket. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a pisztácia krémet és azzal is jól átkeverjük, habzsákba töltjük. A kihűlt tésztákra nyomunk egy keveset a krémből és két fél diócskát összefordítjuk. tetejét porcukorral is megszórhatjuk.

A pisztáciás termékek beszerezhetők a Noosti Kft webáruházában


8 megjegyzés:

  1. Nagyon kis csábítóak és én imádom a pisztáciát... :-P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A pisztáciát csak szeretni lehet :-)))
      Gesztenye

      Törlés
  2. Szépséges fotók! :) A süti pedig valami isteni lehet, szívesen kóstolnám! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Dina!
      A süti nagyon finom volt, a vendégeknek nagyon ízlett :-)
      Gesztenye

      Törlés
  3. Én is nagyon szeretem ezt a sütőt, olyan finomak azok az isteni dióhéjak...Pisztáciás hmmm...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sütőt neked köszönhetem, nagyon örülök, hogy sikerült venni, minden héten sütöm vele a sütit, nagyon szeretjük :-)
      Gesztenye

      Törlés
    2. Milyen a sütő? Meg írnád? köszi! Ja és hol lehet esetleg kapni?

      Törlés
    3. Szia!
      A gépet Németországból kaptam, így néz ki. 12 fél kosárkát süt egyszerre pár perc alatt.
      http://www.syntrox.de/Waffeleisen/Nuss-Waffeleisen-fuer-12-Nusswaffelhaelften-Waffelautomat::50.html?XTCsid=1tf2dq6lqr1871m7nq9bb93qk6

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...