2014. június 27., péntek

Spárgás, spenótos spagetti


Talán vagy két éve ismerkedtem meg a spárgával, valahogy idegenkedtem tőle, de kiderült, hogy szeretem. Azóta többféleképpen is elkészítettem már, most spenóttal keverve készült.
A recept a Kifőztük júniusi számában jelent meg, amely továbbra is letölthető innen.

Spárgás, spenótos spagetti

Hozzávalók (4 személyre)
15 dkg füstölt szalonna
1 póréhagyma
25 dkg spenót
50 dkg zöld spárga
2 dl tejszín
15 dkg mascarpone
1 tömlős camping sajtkrém

őrölt bors
bazsalikom
1 evőkanál olaj

a tetejére:
parmezán sajt

25 dkg spagetti tészta

Elkészítés: a spenótot megtisztítjuk a szárától, szűrőbe téve jól megmossuk. A spárga alsó fás részét levágjuk, alaposan leöblítjük és lobogó vízben pár percig előfőzzük, leszűrjük. Az olajon megpirítjuk a füstölt sonkát, hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, a spenótot és pár percig együtt dinszteljük. A végén a spárgát is hozzátesszük. Közben kifőzzük a spagetti tésztát.
A mascarponét, a tejszínt, a sajtkrémet összekeverjük és a spenótos spárgát behabarjuk vele. Pár perc alatt összeforraljuk. Sóval, őrölt borssal, bazsalikommal ízesítjük.
A spagettire téve tálaljuk, tetejére parmezán sajt darabkákat vághatunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...