2014. június 30., hétfő

Virtuális babaköszöntő - Alíznak


 " Te vagy akinek életet adtam,
És Te vagy akitől éltetet kaptam,
Te vagy, akiért érdemes az élet,
És ha küzdenem kell, akkor sem félek
Angyalok serege vigyázza utad,
Ha biztonság kell karom megnyugtat,
A világnál jobban szeretlek Téged,
Életem értelme  benned Napról napra újra éled!"

Meghívást kaptam, hogy legyek részese egy nagyszerű kezdeményezésnek, egy virtuális babaköszöntőnek.  Láttam már egy-két ilyen akciót és arra gondoltam milyen jó érzés részt venni benne. Köszönöm Anikónak, aki meghívott a soron következő babaköszöntőre.
Hogy mi is ez tulajdonképpen? Egy nagyon kedves szokás, ami Amerikában már szinte mindennapos., ott baby shower-nek hívják. Amikor egy gasztrobloggernek kisbabája születik, akkor a többi gasztroblogger virtuálisan köszönti az általuk elkészült étellel, vagy itallal. Természetesen olyannal, ami egészséges és ami a fő, nem árt  a babának, ha anyuka még szoptat.
Ez a szokás nagyon hasonlít a nálunk hajdan volt népszokásra, amit komatálnak hívtak. A leendő keresztszülők mentek vendégségbe a babás házhoz és tálban vittek mindenféle finomságot, hogy a kismamának ne kellejen pár napig főzni. Szerintem nagyon aranyos szokás volt, kár, hogy ez mára szinte teljesen feledésbe kerül.

"Eddig két alkalommal köszöntöttünk kismamákat, amelyeket itt és itt olvashattok. Ezúttal Selectfood Alíznak született kislánya, Helena. 
Alíz blogja a Selectfood blog , amelyen sok különleges receptet, étterem ajánlót olvashattok, de nagy a kedvencem Alíz ehető virágokról készült bejegyzése is. Alíz elvégzett egy sajtkészítő tanfolyamot is, és mivel saját kecskéi vannak, isteni kecskesajtokat is készít. Gondolom most egy ideig anyai teendői fogják lekötni és kevesebb energiája marad a blogra, de mindig érdemes benézni hozzá, mert sok különlegességet tartogat. " (Anikó)


Én is gratulálok Alíznak és nagyon sok boldogságot, egészséget kívánok.
Amit én hoztam Alíznak, az a nagy melegekre való tekintettel egy jegeskávé. A kávé életmentő tudna lenni egy kismamának, aki ilyenkor sokat küzd az álmosságtól, mert éjszaka sokat van fent. A kávé azonban nem tesz jót a babának, ezért ez most koffeinmentesen készült.

 
Jegeskávé

Hozzávalók:
1 adag koffeinmentes kávé
2 gombóc vanília fagylalt
1 kávéskanál cukor
0,5 dl tej
jégkocka
csipet fahéj

Elkészítés: a kávét egy magas falu pohárba töltjük, beletesszük a  cukrot, elkeverjük. Belecsúsztatjuk a vanília fagylaltot és ráöntjük a tejet. Tetejére egy csipet fahéjat tehetünk, majd pár jégkockát is teszünk bele. Mellé kínálhatunk még tejszínhabot is.
A jégkocka is kávéból készült (itt koffeinmentesből).


További komatálak: 
Ami - Colors in the kitchen: zöldséges rizspite  
Anikó- Coffeinmentes: citromos vajas piskóta 
Csilla - Mimi és Mama Minikonyhája:  zabpelyhes datolyás madeleine  
Erika - Dublin felett az ég: Vöröslencsés spárgaleves
Gabi - Rakottkert: Kecskesajtos sült barack
Ildinyó - Hozzávalók: egy csipetnyi szeretet: Bazsalikomos, őszibarackos smoothie
Kata - Katuci konyhája: Sárgabarack örvényes vaníliafagyi - Alíz kisbabájának köszöntése
Kriszta - Orchidea a konyhában: Sárgarépa krémleves kecskesajttal

2 megjegyzés:

  1. Kedves Zsuzsa!

    Neked is nagyon köszönöm a kedves köszöntést, a jóleső szavakat, s a blogajánlót. A jegeskávé telitalálat, a fotók pedig igazán profik, nagyon-nagyon tetszenek. Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  2. Alíz! Nagyon szépen köszönöm :-)
    Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok :-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...