2014. június 26., csütörtök

Vörösboros, tejszínes eperkrémleves



Igaz már nem nagyon van eper a piacon, de ezt  a finom levest málnával is el lehet készíteni. Én, ha tehetném naponta gyümölcslevest ennék, annyira szeretem.
A recept a Kifőztük júniusi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.


Vörösboros, tejszínes eperkrémleves

Hozzávalók: (4 személyre)
50 dkg eper
15 dkg cukor
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
pár csepp vanília kivonat
3 dl tejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
2 dl vörösbor

a habgaluskához:
1 tojásfehérje
3 dkg cukor
2 dl tej

pár levél bazsalikom

Elkészítés: az epret alaposan megmossuk, lecsumázzuk és kétszer annyi vízzel feltesszük főni, mint ami ellepi. Beletesszük a cukrot, befűszerezzük, puhára főzzük, majd bot mixerrel pürésítjük. Az étkezési keményítőt elkeverjük a tejszínnel, pár kanál levest merünk rá a hő kiegyenlítés miatt, majd visszaöntjük a levesbe és egyet forralunk rajta. A végén belekeverjük a vörösbort is, jól lehűtjük.

A habgaluskához a tojásfehérjét félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukor el nem olvad benne. A tejet feltesszük melegedni, amikor gyöngyözik, a galuskákat kanállal beleszaggatjuk. 2-3 perc alatt készre főzzük, félidőben megfordítjuk, szűrőkanál segítségével kiszedjük és hagyjuk teljesen kihűlni. A levest ezzel a habgaluskával tálaljuk. Egy-két levél bazsalikomot is tehetünk a tetejére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...