2014. július 9., szerda

Pisztáciakrémes mini kuglóf


Nagyon könnyen elkészíthető, nagyon finom és ami a legjobb benne, hogy pisztáciás.
A pisztáciás termékek beszerezhetők a Noosti Kft webáruházában.
A recept a Kifőztük júniusi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.  

Pisztáciakrémes mini kuglóf


Hozzávalók
( 6db 8*4 cm formához)
2 tojás
10 dkg cukor
5 dkg szobahőmérsékletű vaj
5 dkg jó minőségű étcsokoládé (70%)
1 rúd vanília kikapart magjai
5 dkg darált sótlan pisztácia
10 dkg liszt
6 gr sütőpor

a krémhez:
5 dkg vaj
5 dkg pisztácia krém
3 dkg cukor

a tetejére:
3 dkg jó minőségű étcsokoládé (70%)
kevés durvára vágott pisztácia

Elkészítés: a tojást habosra keverjük a cukorral, majd a vajjal, hozzáadjuk a gőz fölött megolvasztott csokoládét, a vaníliát. A lisztet összekeverjük a pisztáciával és a sütőporral, a tojásos masszához adjuk, és jól eldolgozzuk . A tésztával a sütőforma mélyedéseit háromnegyed részig töltjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. (Tűpróba!) A süteményt a formában hagyjuk kicsit pihenni, akkor könnyebb lesz majd kiszedni. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet. A cukrot habosra keverjük a vajjal és a pisztácia krémmel. A kuglófokat keresztbe félbe vágjuk, és a krémmel megtöltjük. Tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk és durvára vágott pisztáciával szórjuk meg.













1 megjegyzés:

  1. Olyan hangulatos, nyugalmat árasztó képek... nagyon szépek! Ja és a süti sem utolsó... :o)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...