2014. július 18., péntek

Tejszínes zöldségkrémleves


Nagyon szeretjük a krémleveseket, sokfélét főztem már. Jó sok zöldséggel, jó sűrűn az igazi.
A recept a Kifőztük júniusi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.


Tejszínes zöldségkrémleves


Hozzávalók: 4 személyre
30 dkg gomba
30 dkg cukkini
30 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 marék petrezselyem
bazsalikom
frissen őrölt bors

2 dl tejszín
1 evőkanál olaj
pirított kifli karikák

Elkészítés: a zöldségeket megpucoljuk és kisebb darabokra, a vöröshagymát kockára vágjuk. Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, rádobjuk a fokhagymát és a zöldségeket. Pár percig pároljuk, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Befűszerezzük és puhára főzzük, majd merülő mixerrel pürésítjük, és a tejszínnel behabarjuk. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, a bazsalikomot, még egyet forralunk rajta. Akkor jó, ha jó sűrű a leves. Pirított kifli karikákat kínálhatunk mellé.


1 megjegyzés:

  1. Gyönyörű a fotó és csodás az összetétel, el is mentettem magamnak gyorsan, köszönöm!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...