2014. július 7., hétfő

Vörösborban sült meggy fagylalt


Micsoda életutat járt be a vörösborban sült meggy receptje. Nagyon sokan elkészítették, sokan alakítottak a recepten, sokan postolták, sokan linkelték a forrást, még többen viszont nem. Nem én találtam ki a receptet, bár sokat tettem érte, hogy népszerű legyen. Én is alakítottam az eredeti recepten, amit Dalla cuccina, per te azaz Mammától kaptam. Amikor készítettem nem volt itthon balzsamecet, ami az eredeti receptben szerepel, viszont én bonbonba szerettem volna tenni, ezért egy kósza ötlettől vezérelve végül jófajta rumot tettem bele.Nagyon jó választás volt, azóta nagyon sokféle sütibe, krémbe, fagyiba használtam már.
Itt pedig a bonbonok, amibe szintén vörösborban sült meggy került.
Nálam az abszolút favorit, idén 15 kiló meggyből készült ez a finomság.
Az eredeti recept itt található Mammánál.
Praliné Zsuzsinál láttam a legutóbbi postjában, hogy ő is hasonlót készített és mákkal ötvözte. Nagyon finom párosítás, ki kell próbálni azt is :-)
A hétvégi sütésből kihagytam egy 2 dl-es bögrére való vörösborban sült meggyet és lehűtöttem. Ebből készült ez a fagylalt, nálunk most ez lett a kedven, tényleg nagyon finom lett.

A tányér és a bögre a SüniFőzni.hu konyhafelszerelési webshopjából származik.
Ha Ti is szeretnétek ilyen szép tálaló eszközöket vásárolni, akkor a blog jobb oldalán lévő SütniFőzni konyhafelszerelési webshop bannerére  kattintva megtehetitek.

Vörösborban sült meggy fagylalt

2 dl vöröborban sült meggy
2 dl mascarpone
2 dl tejszín (30%)
2 dl görög joghurt

Elkészítés: a vörösborban sült meggyet összekeverjük a mascarponével, a görög joghurttal és a tejszínnel. Zárható dobozba tesszük és jól lehűtjük a hűtőszekrényben. Másnap kivesszük és a fagylaltfép utasítása alapján 20-25 perc alatt készre keverjük. Felhasználásig zárható dobozban a mélyhűtőben tároljuk.
A vörösborban sült meggy elég édes volt, ezért a fagyiba már semmilyen édesítő nem kerül.


3 megjegyzés:

  1. Óhhh, hova tudod még fokozni ezt a témát, csodásan csábító! :)

    VálaszTörlés
  2. Csodás. Kár, hogy én már alig alkotok. És már se borban sült meggyem, de idén még jó eséllyel baracklekvárom sem lesz. De Gesztikém, de töretlenül szuper dolgokkal rukkolsz elő.

    VálaszTörlés
  3. Baromi finom lehet! Kár, hogy le érett a meggyem. No, majd jövőre. Nagyon guszta, jó krémes...!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...