2014. augusztus 31., vasárnap

Áfonya fagylalt



A mai szép időhöz méltóan egy nagyon finom fagylaltot hoztam. A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számában, amely továbbra is letölthető innen.


Áfonyafagylalt

Hozzávalók:
25 dkg áfonya
5 dkg cukor
2 dl tejszín (30%)
2 dl görög joghurt
2 dl mascarpone
1 vanília kikapart magjai
0,5 dl víz

Elkészítés
: az áfonyát a vízzel és a cukorral feltesszük főni. Amikor kissé megpuhult levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt, a görög joghurtot és a mascarponét és az áfonyát összekeverjük. Zárható műanyag edénybe öntjük és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a fagylaltgépbe öntjük és 20-25 perc alatt készre keverjük. Felhasználásig mélyhűtőbe tesszük szintén egy zárható dobozba.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...